!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Even when I'm wrong I'm right -

Året 2009





Det här året har varit minst sagt händelserikt! Jag har gjort saker jag aldrig någonsin gjort förut, upplevt saker jag förut aldrig varit i närheten av, skapat minnen som kommer att leva kvar länge, träffat människor som alltid kommer att ha en plats i mitt liv. Jag har försökt hittat mig själv men jag har framförallt lärt mig att aldrig någonsin ta något för givet, att aldrig någonsin sluta uppskatta och älska, för en dag när man vänder sig om.. då är allt bara borta. Första halvåret av 2009 var den roligaste tiden i mitt liv. Livet lekta med vänner, skola och livet utanför.. Sen kom den roliga studenten och den tunga sommaren, de tunga dagarna som innebar fysisk och psykisk smärta.. När hösten kom trodde jag inte att en människa kunde må sämre, att det fanns något som kunde göra mer ont än allt som redan gjorde ont.. då åkte ni mina älskade och jag vart ensam kvar, en känsla jag inte kunde släppa. Tårarna sprutade dagligen, jag funderade på om tårar någonsin kunde sluta rinna. Det här är en känns som en tragisk årsresume, men vad jag egentligen vill ha sagt är att jag lärt mig fruktansvärt mycket.. jag började min jakt på mig själv, jag började med att samla ihop mig själv när jag brast, bit för bit och äntligen känner jag att jag är nära att hitta rätt, att jag snart är där. "What does not kill you makes you stronger", mitt motto detta år.. Jag ska inte ljuga jag ser det här året som kanske det jobbigaste året i hela mitt liv! Det känns som någon kastade ut mig i vuxenvärlden, som alla släppte taget, som om alla hade förväntningar jag inte kunde leva upp till och som att jag gjorde människor omkring mig besvikna. Kanske var det här året verkligen vad jag behövde, för mer självupptagen än jag varit får man nog leta länge efter.. men kanske var det dags att tänka på bara mig själv, kanske var det vad som behövdes, jag är på gång. Året har inte bara inneburit tråkigheter, för oj vad jag har skrattat. Våren var en dans på rosor, livet med er är underbart och jag slutar aldrig att uppskatta de stunder vi fått och kommer få. Kanske var 2009 trots alla nederlag mitt år ändå, mitt år att komma till rätta.. det återstår att se, jag längtar efter att se vad 2010 har att erbjuda.. det är iallafall en nystart som gäller för min del. Jag ser också fram mot ett år fyllt med äventyr, överraskningar, resor, skratt, kunskap, erfarenheter, minnen, kärlek och vänskap. Äntligen, nu är det dags.
All my love! // Tilda

Nyårs planering

Nu är Stinen här, vi har planerat nyårsafton och sedan varit och handlat på Coop. Vi tog sån där självscanning grej så det gick smidigt och bra, dock inte snabbt men vi hade ingen brådska. Nu sitter vi hemma hos mig, Stina gör förrätten till nyårsafton, jag skriver alkohol inköpslistor och fixar nyårsmusiken redan nu, underbart! Vi har redan huggit in på en chipspåse som vi ska ha på nyår "Ingen äter ju ändå dillchips". Snart ska vi dricka cola och äta en varsin macka som på nyår ska vara förrätten, gud så gott!

Imorgon blir det shopping så det står härliga till! Ska köpa en lampa till trappen här hemma också, så ingen slår ihjäl sig i trappan på torsdag.
Bye!

tisdag

Hallå! Hur mår ni? Jag vaknade i morse med jordens mensvärk, aldrig roligt.. jag skulle åkt till stan och shoppat men det gick inte för sig! Istället la jag mig på soffan med värmepåse, tee och två värktabletter tills det kändes bättre. Efter det så kollade jag mig omkring och konstaterade att en STOR städning är mer än nödvändigt här hemma så jag satte igång, nu är vardagsrummet skinande rent, nu ska jag ta tag i sovrummet och sen även köket (som jag skjuter på) vi har nämligen ingen diskmaskin här uppe än, eller den är inte i kopplad, det är därför en massa disk att ta hand om och flaskor m.m från helgens bravader!

Nu pausar jag framför datorn några minuter och håller utkik efter brevbäraren som borde ha med sig min Gossip Girl box idag hoppas jag, hallå vart är du? Senare idag kommer Stina och kanske någon mer babe hit, vi ska planera nyår, mat osv och sen också åka och handla redan idag tror jag, mys.
Puss puss

Söndag

Idag känner jag mig verkligen super seg. Vaknade imorse med en hals lika tjock som en tennisboll, jätte svullen och kunde knappt prata, hemskt. Tog mig upp ur sängen efter en väldigt lång sovmorgon, drack jultee som jag fick av mamma i julklapp, kunde knappt svälja men det var så himla gott att jag tvingade i mig en kopp, tog en alvedon och sen kändes det bättre men jag vet att jag är påväg att bli sjuk nu. Tre dagar innan Nyår typ, jippi.

När det kommer till Nyår har jag förresten ingen aning om någonting, när, var hur, vilka.. ingen aning, ingenting. Trots det tänker jag röra mig in mot stan imorgon för att köpa en nyårsklänning, gossip girl säsong 2 boxen och lite andra småsaker, om jag inte mår skit när jag vaknar dvs, peppa, peppa. Igår så hade vi en massa mys här. Vin, plockmat, ostar, kex m.m. Vi hade en super mysig kväll och kom i säng runt tre tiden. Sitter nu och tittar på tv, ska laga Stinas kycklingwok ikväll, vi får se hur det går utan Stinen men det ska nog gå bra.

Jag och Tessan <3 Photo Booth


Juldagarna

Jag har varit jätte dålig på att blogga men så är det nu i juletider, jag har mest velat umgås med min familj och mina vänner de senaste dagarna, inte blogga..

Dan före doppardan - Spenderade dagen med städ och en massa julgodis bak, på kvällen var vi hemma hos Peter och Carina och hade uppesittarkväll med Bingolotto.. som vanligt vann vi ingenting, eller jo Peter vann 50 kr på sin dubbelott så 100 kr. Fick också som vanligt skinkmacka med massa god senap och grejer, skinkan är ju så god när den precis kommit ur ugnen. Efter uppesittarkvällen åkte vi hem och sov.
Julafton - Vaknade runt halv tio, jag och Henkan öppnade våra paket till varandra, gjorde mig sen i ordning och åkte ner till Annette och Palle för att äta frukost. Grötfrukost med en massa annat gott. Efter frukosten satt vi och pratade ett tag innan vi öppnade våra paket till varandra. Jag fick tallrikarna jag samlar på, handdukar och andra jätte fina småsaker, tack så mycket. Efter julklapps öppningen åkte vi och handlade lite saker sen var det hem och panikstressa, slå in de sista klapparna, göra sig i ordning, osv. Fick skjuts till mormor och kom dit lagom till Kalle, familjen tittade på Kalle, sen åt vi så mycket att jag höll på att smälla av. Det var sen en lång väntan på tomten för Alva så vi underhöll oss med att göra pärlhalsband och titta på Snövit. Efter att vi delat ut alla paket så fikade vi. Efter fikat åkte jag till Peter och Carina och Jossan till Adam, pappa skjutsade. Hos Puddingarna var alla i full färd med att öppna paket. Så jag anslöt och fick även två paket själv, fler tallrikar och länkar till mitt underbara Pandora armband. Vi spelade Wii hela kvällen och åt och drack gott. Mamma som jobbade skjutsade hem mig Henkan och Jonas och det var sova som gällde direkt.
Jag fick underbara julklappar: En Macbook, kläder, mysiga pyjamaser, länkar till mitt armband, massa pengar, böcker, filmer, tallrikar, stor te mugg, handdukar, saker hem, resecheckar, osv. Tack för allt, så himla mycket fint!


Juldagen - Låg i soffan hela dagen och tittade på en massa julfilmer på tv och bara hade det mysigt, det var super skönt. Åkte sen och handlade mat och strumpbyxor. Gjorde mig i ordning när jag kom hem, blev sen skjutsad till Mackan runt halv sju, plockade upp Stina på vägen. Hos Marcus blev vi bjudna på en massa godsaker av Ulrika och Perra, stina och jag blev också bjudna på en varsin drink, margarita, den var jätte god. Tittade på tv allihoppa sen gick vi andra ner och förkrökade och gick sen till Telen runt 10. Träffade upp Garp, Sandro med fler på TG. Hade det super kul på Telegrafen, var mest med Stina, vilket som alltid var super. Stina drog till Ellen mellan halv två - två. Då dansade jag med amanda, marcus och john länge. Letade sen upp en full Mackan och hängde med honom och Johan resten av kvällen, gick sen sällskap med dom hemåt. Stannade vid Via och försökte reda ut vart vi alla skulle ta vägen, slutade med att Tessan kom dit och vi ringde taxi för att åka hem, det var iskallt ute och regnade/snöade hur mycket som helst. De övriga gick hem till Marcus.. vilket var mycket bättre än att alla skulle gå hem till mig och sova som de fått för sig. Var lång väntetid på taxi, jag och tessan svor över att vi bosatt oss där vi gjort, det sög att bo i världens ände just då. Slutade sen med att vi fick skjuts hem och slapp taxi, skööönt. Kom i säng halv sex.


Annandagen - Vaknade runt tolv och ligger nu i soffan, inte det minsta bakis vilket jag absolut trodde att jag skulle vara men nej jag slapp det, jätte skönt. Tänkte ligga här ett tag, sen dammsuga och plocka lite sen åka runt till lite släkt för att hämta upp klappar jag lämnade där på julafton. Ikväll ska vi med största sannolikhet laga mat med Andreas och Therese och mysa med lite spel och grejer hela kvällen, det var ett tag sen så jag ser fram mot det jätte mycket och hoppas att det blir av, vi bor ju nästan bredvid varandra nu, så det är så smidigt!

A Merry little christmas

God jul på er alla! Tänker på er alla idag och skänker er alla många extra tankar! Tänker speciellt på mina nära och kära idag, mycket på mina vänner långt, långt bort (Jess, Mickis och Tamara, love you guys). Hoppas att alla får en otroligt fin jul vart på jorden ni än befinner er, may all your wishes come true!
God jul!! MASSOR MED KÄRLEK <3

Dan för dan före dopparedagen

Hur mår ni där ute? Jag mår helt okej.. har fortfarande ont i ryggen och har haft ont i magen fram och tillbaka hela dagen, jag antar att det beror på att jag är stressad. Dock har lungnet infunnit sig i min kropp nu.. jag har insett att jag kommer att hinna med allt jag vill hinna med imorgon, utan problem.. jag kan tilll och med ta en välförtjänt sovmorgon, det känns grymt skönt och jag börjar äntligen känna lite julefrid.

Morgon dagens att göra;
x Handla rött nagellack
x Köpa två glasburkar eller dylikt att lägga julgodis i
x Handla mjölk osv
x Torka alla golv
x Packa upp lådan med saker som ska in i badrumsskåpet
x BAKA
x Ta in granen och klä den
x Äta skinka framför Bingolottos uppesittar kväll

Nu tänkte jag slappa ett tag i soffan framför sex and the city.. sen blir det sussning på hög nivå!


21 december

Oj vad dagarna är korta, jag hinner knappt andas känns det som! Ikväll har vi monterat säng, jag har plockat upp lådor och så kom Peter och Carina förbi en sväng, Carina skulle lämna några gardiner. De hann också med att kika runt lite och självklart prata en stund.. Imorgon är det full rulle, ska handla med mamma på förmiddagen.. ska handla en massa julgodis, lite julmat och så bakingredienser, det kommer att bli grymt!

Nu ligger jag och mumsar på några Kolor och dricker julmust med iskyssar i. Det är bara måndag, jag vet och man får varken dricka julmust eller äta godis då, men det är ju faktiskt juletider och då gäller inga regler! 

Puss och Kram 

Dan före dan, före dan, före dan före dopparedan..

Imorse när jag vaknade kom jag knappt ur sängen... Hade så fruktansvärt ont i min väldigt klena rygg (som jag kanske borde köra sjukgymnastik på igen). Det var hemskt att försöka komma upp ur sängen.. ville bara ta två ipren och sen dra täcket över huvudet och sova vidare men så blev det inte... Spenderade första halvan av dagen med sånt där jobbigt som man måste göra när man flyttat (fel tv abbonemang, säga upp abbonemang, internet, telefoner.. osv). Åkte sen till Strandvägen och duschade och fixade lite. Nu har jag precis burit 15 kartonger från förrådet upp i lägenheten, kanske inte jätte smart pga hur ryggen mår just idag men jag vill bara ha saker gjort. Imorgon ska jag dock bara göra roliga saker hela kvällen och eftermiddagen så som baka och fixa med småsaker. På förmiddagen därimot blir det Packa kök på Strandvägen, tvätta och städa hall, livet är bra himla underbart ibland va?!

Här i Nynäs är det förresten helt sanslöst mycket snö, blir lika chockad varje gång jag kikar ut. Nu måste jag sätta fart, ingen rast, ingen ro. Puss puss.

Flyttdag

Hjälp jag är så trött att det känns som jag ska somna precis i denna sekund. Klockan är halv tio och vi har flyttat i 12 timmar nu, det börjar kännas i rygg, huvud och framförallt på humöret. Bra blir det iallafall men det är tungt och jobbigt, jag ska aldrig mer flytta. Känner mig så himla stressad också för att det är juletider, det är ju inte bara flytt att fixa med utan även massa annat men samtidigt så har jag varit duktig och fixat det mesta och så har jag underbara människor runt mig som inte ens tycker jag ska erbjuda min hjälp med mat och grejer nu utan låter mig fokusera på det vi gör, "resten sköter dem". Viktigast idag har för mig varit att få upp ljus, dukar, julpynt och såklart mina kläder och skor, allt för att få lite ordning och för att bevara julstämningen som börjar komma krypandes. Mitt mål är att packa upp så många kartonger jag bara kan idag, jag kommer nog hålla på ett par timmar till, imorgon tänker jag ta en liten sovmorgon och sen är det full faaaaart hela dagen. Packning, uppackning, städning, organisera och sist men inte minst en lite tripp till Ikea. Från och med tisdag tänker jag bara baka, laga god mat och ha det bra och inte ett skit mer... så nu kör jag så det ryker och Henkan också för den delen, han är grym.. att han alltid håller humöret på topp, jag förstår inte.. massor med kärlek <3 <3

Antal meltdowns idag: 1
Antal avslöjade julklappar: 1
Antal minuter sittandes: Omkring 10
Antal gånger jag svurit över att det "Fan inte måste snöa sååå mycket idag": Minst 100


Godnatt!!!

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att jag hittade en fin klänning att ha på mig på julafton
Vad gjorde du kl 08 imorse: Var mitt uppe i min skönhetssömn
Vad gjorde du för 15 min sedan: Duschade.. jag skulle ju sova?
Det sista du sa högt: "Du kan ställa den där, nattis, hejdå" när Mackan frågade vart han skylle ställa skyffeln efter att han skottat.
Det senaste någon sa till dig: Typ "Hejdå baby, tack för ikväll!" - Stina 
Vad har du druckit idag: Cola och vatten
Vad var det senaste du åt: Oj hjälp... en toffifee klockan runt klockan 4
Vad var det senaste du köpte: En julklapp till mamma och julgranspynt på Rusta
Vad är det för färg på din ytterdörr: Vit
Vad är det för väder hos dig nu: Det yr snö, är kallt och blåser... MYCKET.
Godaste glassmaken: Hmm.. sån där vaniljglass med jordgubbs "sylt" i.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jag tror faktiskt inte det... inte alls.
Sover du tungt: Inte direkt jag vaknar av att mobilen i rummet brevid vibrerar.. typ.
Drömmer du mardrömmar: Nej inte ofta alls, bara när jag är full.
Trivs du med ditt jobb: Haha önskar jag hade ett?
Favoritklädsel: Skinnjacka, vardaglig tröjklänning, snygga leggins och converse.
Favoritlåt just nu: All julmusik som går att hitta
Vad ser du om du tittar till höger: En upprivenf flyttkarton
Vad gör dig glad just nu: Åh hjälp... mina fina vänner, familj, släkt, att det är jul om några dagar!
Vad ska du göra härnäst: SOVA!
Höger eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: GLAD, GLADARE, TILDA.
Favoritgodis: Lakrits
Kläder just nu: Pyjamasbyxor och linne
Sommarplaner: Vet knappt vad jag ska göra imorgon?!
Hur många kuddar sover du med: 1
Spelar du något instrument: Jag är antagligen så omusikalisk man kan bli, så inget och aldrig.
Morgon eller nattmänniska: Kolla klockan nu?
Vad är viktigast för dig: Att alla har det bra.. mina vänner, min familj och min pojkvän, så länge de är glada är jag det.
Är du kittlig: Inte så lite heller!
Snarkar du: Snarkandet står min pojkvän för.
Stjärntecken: Vattuman, modig.
Längtar du mest efter just nu: Juuuul, juuul, stråååålande juuuul!

Lördag natt

Efter klapp inslagningen var jag hela eftermiddagen med Felicia, vi var ute i skogen på uppdrag granris, pulsade fram i maaaaaaaaaaaassor med snö för det där granriset, men fint vart det. Åkte först till lägenheten och fixade tillsammans och sen hem. Efter att vi städat och tvättat en massa så satte vi oss ner och tittade på Happy Feet & Shrek. Sen skrev marcus till mig och frågade om jag ville vara med honom och stina vilket jag självklart ville. Så runt åtta kom dem hit och sen har vi bara legat som en stor klump i soffan hela kvällen alla tre medan bulan sprungit fram och tillbaka. Vi har tittat på filmer och tv, pratat bort filmer..börjat om, brottats, retats med varandra och bara myst en massor! Dom åkte hem för en stund sedan och fick i stort sett skotta sig ut. Det var super härligt att vara med två favoriter ikväll, ni är bra. 

Nu ska jag faktiskt sova, imorgon är det flyttningsdags, kan vara sista natten jag spenderar här på Strandvägen.. någonsin, det känns lite vemodigt men ändå bra. Godnatt hjärtisar.

  


Lördag natt

Efter klapp inslagningen var jag hela eftermiddagen med Felicia, vi var ute i skogen på uppdrag granris, pulsade fram i maaaaaaaaaaaassor med snö för det där granriset, men fint vart det. Åkte först till lägenheten och fixade tillsammans och sen hem. Efter att vi städat och tvättat en massa så satte vi oss ner och tittade på Happy Feet & Shrek. Sen skrev marcus till mig och frågade om jag ville vara med honom och stina vilket jag självklart ville. Så runt åtta kom dem hit och sen har vi bara legat som en stor klump i soffan hela kvällen alla tre medan bulan sprungit fram och tillbaka. Vi har tittat på filmer och tv, pratat bort filmer..börjat om, brottats, retats med varandra och bara myst en massor! Dom åkte hem för en stund sedan och fick i stort sett skotta sig ut. Det var super härligt att vara med två favoriter ikväll, ni är bra. 

Nu ska jag faktiskt sova, imorgon är det flyttningsdags, kan vara sista natten jag spenderar här på Strandvägen.. någonsin, det känns lite vemodigt men ändå bra. Godnatt hjärtisar.

  


Klappverkstan

I år hade jag tänkt att jag skulle ta det lungt med julklapparna. Jag skulle inte köpa för mycket julklappar och jag skulle tänka igenom mina köp noga. Jag har lyckats hålla det där med att tänka igenom köpen noga, att jag dock inte skulle köpa så mycket julklappar, det därimot lyckades jag inte med. I eftermiddag har det varit klappinslagnings verkstad här hemma (Hög prio: måste göras för att kunna flytta allt imorgon) och i förmiddags var det inhandling av det sista som gällde för min del, därimot har min kära sambo inte köpt någon av "sina" julklappar, tur att han har en flickvän som fixat klappar till halva hans familj också då (de enkla av dem dvs tjejerna). Mormor och Ronny ska få sig ett paket nästa vecka också, modell enklare.

Nu börjar jag komma i julstämning, gör inte ni det? På tv:n är det Grinchen, på bord och i fönstren brinner ljusen, ute snöar det, marken och träden är fulla av snö.. jag ska nog ta mig en kopp glögg, ja det ska jag faktiskt göra, det blir Icas vanilj glögg, den är underbar!

Om det inte vore för att jag har hur mycket tvätt och annat att ta tag i så skulle stämningen vara på topp men det är bara lee och göra det bästa av situationen, inga mer sura miner fram till jul nu, inte en ledsen min, det här är ju den bästa tiden på året. Därimot är julen full av saknad, jag saknar er mina bästa vänner. Tack för det underbara julkortet Jess, jag köpte en kylskåpsmagnet i form av en ängel idag att sätta tillsammans med ditt fina kort.


Här är några av årets julklappar.. pappa, Jossan och Carina, det är ingen idee att ni letar era klappar ligger inte här, ni är fööööör nyfikna för det ;)


Bläsch vilken dag

Jag har haft en sån fruktansvärt tråkig dag och kväll. Jag har nästan dött av tristress.. kanske kan det bero på att jag inte gjort något kul på hela veckan eftersom vädret inte tillåtit några trippar längre bort, kanske för att alla mina planer blivit inställda av olika anledningar.

En sak som dock varit super bra var att jag vaknade av att en av mina underbaraste vänner ringde och "väckte" mig imorse. Vi pratade länge om livet och problem.. det har blivit mycket av det mellan oss den senaste tiden. Jag antar att det är så det är..när man har en vän som man litar sådär läskigt mycket på, som man haft i sitt liv sådär galet länge och som vet fruktansvärt mycket om en, så mycket att man ibland inte behöver säga något för att hon ska förstå, det är bra det, hon är bra, vi har det bra.. Vi har planerat in en riktig tjejhelg i januari, roadtrip 65 mil, jag längtar, det är precis vad vi behöver baby!

Henkan erbjöd sig att laga taco ikväll "Inga problem hjärtat jag fixar det".. skönt tänkte jag och taco blev det. Efter någon timme slumrade jag till i soffan för att vakna en halvtimme senare och vad möts jag av? Mat, disk, stekpannor, skräp, rester och ljus står och brinner.. själv har han gått och lagt sig. Ibland är livet bra underbart.. är det bara jag som fått för mig att disken ingår i matlagningen? Iallafall sin egen disk. Nu får jag snällt städa undan det, ciao.

2009-12-18

Hej hopp! Idag är det fredag.. skönt med helg, det blir dock inte direkt någon slappar helg i helgen utan jag har fullt upp med hur mycket saker som hellst att göra, trots det är jag super sugen på att göra något kul ikväll, eller iallafall träffa vänner, henkan ska ändå träna så jag får se vad jag hittar på. Har packat hela dagen, tvättat och monterat ner lite enklare möbler. När Henkan kommer hem ska jag åka till Sandhamn och städa och packa upp lite saker. Imorgon blir det Ikea och shopping, fan vad folk det kommer att vara. På söndag blir nog första natten i lägenheten, sen är det brottom att komma i ordning innan jul.

Usch vilken otroligt tråkig blogg det här är just nu, men det beror på att det inte händer så mycket mer än det här just nu.


Julgodis

Åh vad skönt, jag är klar med tentan, halleluljah! Nu kan jag planera massor med saker som jag ska göra i helgen och nästa vecka, äntligen! Imorgon är det redan fredag, åh veckorna går så fruktansvärt fort. Vad ska ni göra imorgon? Själv ska jag städa lägenheten och sen ska vi börja att flytta saker, jag tror vi kommer vara klara att bo första natten på söndag, det vore super skönt. På måndag har jag tänkt att jag ska baka, ja ni hörde rätt, baka.. Jag tänkte göra julgodis, rockyroad, knäck och något mer.. ska fråga någon vän om den vill vara med, det är så mycket roligare när man är två! På lördag eller söndag ska vi åka till Ikea och Länna fy tusan vad det kommer att vara mycket folk, men måste man så måste man.

 


En sån här förbaskad lista

Tio första
Första bästa kompis: Erica Eliasson, massa år.
Första bil: Hmm.. återstår fortfarande att se.
Första kärlek: Måste varit någon kille i min klas...
Första husdjur: Måste ha varit mina dvärghamstrar piff och puff, eller var det bill och bull?
Första semester: Hmm undra om det var den där gången vi var i Danmark och jag sket på pappas rygg...
Första jobb: Norberg & Nilsson, helskotta vad jag slet!
Första riktiga kärlek: Första gången det pirrade i magen på riktigt.. Mackan.
Första piercing: Öronen, jag har inget annat.
Första konsert: Måste varit Britney Spears med mickis, pappa och Tompa.

Nio senaste
Senaste alkoholdrycken: Hjälp jag kommer inte ihåg.. smirnoff ice kanske, bättre att fråga Johan om detta!
Senaste bilfärd: Till Ica i förrgår då jag köpte glass.
Senaste filmen du såg: Svensson Svensson filmen.
Senaste ringda telefonsamtal: Bulan.
Senaste bubbelbadet: Hmm, hema hos Peter och Carina för typ två månader sen med Amanda.
Senaste spelade cd: Lady Gaga.
Senaste inköp: Så här i juletider kan jag inte avslöja detta!
Senaste gången du grät: Jag har inte gråtit på flera dagar.. måste varit förra veckan typ!.
Senaste måltiden: Igår var jag lat och köpte en färdig kycklingsallad från Ica, sen dess ingenting förutom två salamiskivor och ett hubba bubba idag.

Åtta har du nånsin
Dejtat en av dina bästa kompisar: nej
Blivit raggad på av bra kompis flickvän/pojkvän: nej
Blivit kär vid första ögonkastet: Jag tror faktiskt inte på kärlek vid första ögonkastet så nej.
Fastnat med blicken i någons urringning: nej
Fått ditt hjärta krossat: Once
Haft ett one night stand: nej
Sagt att du älskar någon utan att mena det: nej
Busringt till någon: Självklart, det var ju det roligaste so fanns förut!

Sju saker du har på dig just nu

1. Rosa mjukibyxor från Victorias Secret
2. Vita ankelstrupor från Nike
3. En väldigt urtvättat svart munktröja från Peak
4. Ett svart linne från Gina Tricot
5. Mitt silvriga älsklings armband från Pandora
6. Svarta underkläder
7. Ett par tofflor från Top Shop


Sex saker du gjort idag
1. Skrivit tenta
2. Tittat på Svensson Svensson
3. Druckit te
4. Druckit julmust
5. Blivit knuffad ner i snön och blvit dyngsur
6. Skrattat

Fem favoritsaker utan rangordning
1. Dator
2. Min kärlek mobilen
3. Pojkvän
4. Vänner
5. Mitt täcke

Fem personer du kan berätta allt för
Det är faktiskt rätt många personer jag känner att jag kan berätta allt för men det är få jag gör det för men det är väl mest.. Mickis, Jessica, Tamara, Henkan och pappa.

Tre val
Blått eller rött? Rött
Sommar eller vinter? Sommar
Choklad eller chips? Chips

Två saker att göra innan du dör
1. Resa och se platser likt inga andra
2. Finna total lycka

En sak du ångrar
Det finns mycket saker som jag ångrar, men kanske är det mest saker som jag aldrig gjorde.. jag tror inte på att gå och grubbla på saker man kunde gjort annorlunda.. man blir inte klokare av det.

En vecka kvar till jul

Usch vilket riktigt busväder det är ute och har varit i tre dagar nu, det bara snöar, snöar och snöar, sen blåser det storm också, det är svårt att avgöra om det bara yr snö eller faktiskt snöar... men nej just nu snöar det, mycket!

Skulle åkt till stan imorse och köpt mina två sista julklappar, men både jag och mitt tågsällskap bestämde oss för att skita i det, sängen lockade mer än att gå ut och bli en snögubbe på två minuter och säkert inte ens komma till stan pga all försening och inställda tåg, får se om jag ger det ett nytt försök imorgon, det beror på vädret.

Idag ska jag skriva klart tentan, den ska skickas innan jag går och lägger mig (har en känsla av att det kommer att ta hela kvällen och natten att bli klar) men så får det bli isåfall, sen har jag en tenta som jag ska göra nästa vecka, en salstenta efter jul, två seminarium och en vetenskaplig artikel, sen är jag klar i Gävle... yes, yes, yes!


Onsdag 23.34

Idag har jag fikat med två fina töser i snökaouset, usch det blåste verkligen storm, höll på att blåsa bort den korta vägen från bilen till Thorssan.

Nu är det bara åtta dagar kvar till jul, imorgon bara en vecka, kan inte riktigt förstå det, hjälp nu är det nära! Känner mig super stressad över nyår också, egentligen tycker jag inte att det är en jätte speciell kväll, men jag vill ju självklart göra något kul, frågan är vad och med vilka? Har varit så skönt att inte varit hemma denna kväll de senaste åren, tror senast jag var hemma över nyår var typ 2005, annars har jag varit i Åre varje år, underbara, underbara Åre... underbara nyårstraditioner.. varför ska allt bra komma till ett slut? Förra året spenderade jag nyårsafton i likadan pyjamas som Felicia inomhus (då det var snöstorm ute) med god mat, chips, godis, dryck och en massa dans från min och Felicias sida.. åh älskade fjällen. Men det finns ingen anledning att inte ta till vara på denna nyår och göra något kul, nej kul ska jag ha. Jag har ju faktiskt funderat på att bjuda hem folk, spela hög musik, störa min grannar och skjutsa raketer från balkongen på sandhamn, det låter ju inte helt fel det heller, right ?

Imorgon ska jag åka till stan igen, sista gången innan jul, det blir inte något mer sen, eller jo till helgen för att handla julgranspynt och säng men det räknas inte riktigt. Ska köpa mina två sista julklappar och en klänning till julafton som sällskap har jag min bakfulla kusin, det ska bli mysigt.

Nu måste jag verkligen göra klart tentaplugget för idag, sista blir imorgon, snart klar!


Draft: Dec. 14, 2009

God kväll! Imorse när jag vaknade var jag bara så glad över att det snöat mer i natt och att det i och med det låg massor med snö på backen imorse när jag gick upp. Jag är dock lite ledsen för att jag ännu inte hittat min julstämning, den är som bortblåst, jag känner mig mest stressad över att det är jul om tio dagar inte speciellt glad och stämningsfull men jag antar att det snart kommer, det är faktiskt ingen av de jag pratat med som känner julstämningen än. Tror det kan bero på allt detta strul kring flytt och grejer, tidigare har jag känt att jag vill vara ute härifrån innan jul men nu känner jag mig stressad, är det någon idee' att flytta innan jul... hinner vi?

Idag har jag städat och packat, det börjar ta slut på saker nu, äntligen.. Imorgon ska lägenheten städas en sista gång, sen blir det med största sannolikhet till att börja flytta imorgon..

Nu lyssnar jag på julmusik, jag ska laga mat nu och sen slå in paket och äta pepparkakor framför "Sunes Jul" det är de roligaste som finns, jag tröttnar aldrig någonsin. Mackan har sutitt och skickat roliga Håkan Andersson citat till mig hela eftermiddagen så nu måste jag se alla avsnitt, den här julen igen.


Förstår ni att julen står runt hörnet och att endast ett ljus till ska tändas?


Dagarna som gått

fredag: luciatåg på Alvas dagis, städning, förkrök, Idol final, Erik vann Idol, Johan söp ner mig, jag mådde illa, Stina pratade om sin yoga, Telegrafen, Petter på TG, strul med skjuts, skjutsa till Sorunda, Stina hade fyllehicka och somnade med en sko och jacka på, jag var hungrig och åt när jag kom hem. 

lördag: Upp tidigt, Utö i det fina vädret, julmarknad, världens mysigate julbord, massor med mat, massor med efterrätter, snö, båt, snöbollar, taxibuss, singstar i mängder, dricka, mysiga samtal, dans, nerslängd i buskar, soffgäst, cider i sängen och intressanta konversationer.

Väldigt bra julbord och kväll som ska bli en tradition, var inte orolig mickis <3

söndag: Lucia, trött, pizza, ishallen, luciatåg, lussebullar, tända ljus, film, julmusik, massor med mys...


Jag och Henkan på julbordet igår (bilden är snodd av Maria)


Lucia tjuvstart

I natt satte jag uppe sådär farligt sent, in på morgonkvisten nästan och löste världskrisen, fattigdomen, världsekonomin och annat viktigt, eller njae nu ljög jag det handlade om väldigt mycket enklare saker än så! Skulle möta Mickan för frukost på Mocco kl 09.30 men trött som jag var så sov jag över hela vårt möte.. utan att vakna av fyra larm och en ringande telefon, eller jag vaknade när tåget skulle gå så Mickan behövde faktiskt inte ens gå ur sängen. Åkte senare in till stan för läkarbesök och innan hann jag spendera lite pengar. Hann precis med tåget hem och när jag kom hem så bytte jag om och tittade lite på tv innan jag åkte till marcus och mötte upp Marcus, Johan och Sandro sen gick vi till musikskolan för att titta på Vias luciatåg, söt lucia! Hade inte världens mest seriösa lucia sällskap.. johan smsade hela showen, sandro satt med armarna i kors och mackan satt bara och paxade.. men det är de som är charmen med dom!

Efter att jag hämtat bilen hos Hellman åkte jag hem och sen vidare till Svanis luciatåg där min syster var ängel, de var så duktiga. Skulle inte gått men allting löste sig tillslut ändå, tur det för det var ett fint riktigt, klassiskt luciatåg..

Nu har jag kastat mig i sängen med ett rykande färskt avsnitt av GG, efter det ska jag sova ett par timmar, jag ser dubbelt.. försöka ta igen att jag sovit 6 timmar på de senaste två dygnen, vi får se om jag lyckas sova tills imorgon bitti!

Imorgon blir det party, woho tjoho tjohej!

Bilden talar för sig själv


Stockholm - Östersund ?

Gud vilken hemsk natt/morgon! Jag har sovit max en timme ostört inatt, har sovit kanske tre totalt om man räknar med att jag "vaknat" varje kvart pga personen jag lever mig som verkligen levt runt och varit hel skum! När klockan ringde 05.15 imorse så stapplade jag upp ur sängen och kände hur det svartnade för ögonen och jag höll på att ramla ihop, så trött var jag. Tog mig upp trots det och gjorde mig i ordning och kom iväg med Henkan och Tompa i bil klokan sex. Kände att jag var nära att kräkas flera gånger i bilen pga trötthet.. Köpte en kaffe och en lussebulle innan jag gick på tåget, det vart en stor kaffe, starkt!

Nu sitter jag på tåget påväg till skolan.. jag är trött på Gävle, jag vill bara skita i det.. jag orkar knappt gå på 8 förälsningar till och jag orkar knappast göra 5 till uppgifter/tentor på den här kursen men det är bara så det är, att gilla läget och göra det bästa av situationen... längtar tills skolan ligger en timme bort inte tre..

Det är verkligen kolsvart ute hela tiden.. Jag & M pratade om det igår, det spelar ju ingen roll om man är vaken på dagarna eller på nätterna längre, det är lika mörkt ute ändå så har man inget bättre för sig kan man lika gärna vända på steken, om ni förstår hur vi menar?

Tänker på Mickis som måste ha det underbart i Aussie i sol-ljuset, på Jess som julshoppar i NYC, på Tamara som glider ner för backarna.. men framförallt tänker jag på Anton idag.. han ligger fortfarande på Astrid Lindgren, gipsad till knät i väntan på operation, stackaren.. Imorgon när jag varit på läkarbesök i stan ska jag köpa något riktigt fint till honom och hälsa på!  

Mest av allt på jorden vill jag sova just nu, men jag ska inte blunda, absolut inte.. då är risken att jag vaknar upp i Östersund eller någonting.. väldigt, väldigt stor!

Baby boop

Oj vilken lång dag det varit idag, känns som den gått så fruktansvärt sakta! Började dagen med att packa korvar i två timmar, ja det är inte fullt lika konstigt som det låter.. felicias klass säljer korvar till klasskassan och jag hjälpte till att packa och sortera alla kartonger så de kom till rätt person, tog över två timmar. Efter det så läste jag bok halva dagen. Var hos mamma och hämtade ett paket, som skulle innehålla ett par leggins jag längtat efter väldigt mycket, blev super besviken snacka om att en bild kan ljuga. Under träningen så ringer henkan och talar om att Anton skadat sig och att ambulans är på väg.. så jag fick agera hjälp för att få ihop alla aktiviteter åt familjen Palm i och med det, men det gjorde jag med glädje! Anton fick åka ambulanshelikopter till Astrid Lindgren stackaren.. håller alla tummar jag har för att han snart kommer att må bättre, lille plutten. Efter vi var hemma från ishallen, sandhamn, handling osv osv.. var klockan halv nio så det blev en väldigt sen middag.

Nu ligger jag i soffan, bloggar.. väntar på att Palle ska höra av sig om hur Anton mår. Ska hoppa in i duschen och sen sova, imorgon är det skola och jag ska åka kl 06.00, fy!

Och förresten!! Jag kom in på den kursen jag vill gå på Södertörn i vår! Men vad som kanske är ännu bättre är att jag har en VÄLDIGT bra reservplats på Journalistlinjen på Södertörn, kan det vara så att min tur vänder?! Håll tummarna för det!

Puss och kram och godnatt sötnosar.


Only God can judge me

Jag har precis skickat jordens absolut längsta mail till mickis.. jag behövde få ur mig en massa saker som tynger mig, det är svårt när de man litar på mest på hela jorden är någon helt annanstans än där man skulle vilja ha dem.. här. Är ni ofta förvirrade? Jag är det hela tiden.. jag sover dåligt, på nätterna tänker jag, då kan jag inte sova.. jag somnar efter många timmar av total utmattningen och när jag väl somnat så kan jag sova länge, länge, länge.. dock vaknar jag i mellan åt..

Ibland undrar jag vad som är rätt i livet? Vet man någonsin det? Just nu vill jag bara leva livet och ha roligt, inget mer, jag vill inte grubbla och inte tänka jag vill bara ha roligt.. don't judge me.. jag var aldrig en trotsig tonåring.. nu kommer kanske lite av det, jag vill bara köra mitt race.

Mood: Goofy


2009-12-07

Usch jag är så trött hela tiden när det är så mörkt ute dygnet runt, det känns som det är natt hela tiden och jag blir super seg och orkar inte göra någonting. Att det regnar hela tiden gör det ju inte direkt lättare heller..rätt underligt hur man kan påverkas så mycket att väder.

Idag bestämde jag mig för att jag inte skulle göra någonting förutom att plocka lite och tvätta och det är de jag har gjort, faktiskt väldigt skönt.

Nu lyssnar jag på nostalgi musik, är det inte härligt!? Jag älskar det, de dyker upp så mycket minnen när man hör vissa låtar.. Jag har mycket musik som påminner om sommaren 2006, den bästa sommaren någonsin.

Puss och kram.

Mörk söndag

Jag somnade verkligen till ordentligt, var så super trött att det inte var sant. Nu är jag dock vaken och tänker lgå ut i soffan och sätta mig och se en film, det är ju så mysigt i mörkret. Det är super trist väder ute, det suger att det varit mörkt precis hela dagen, man blir ju inge extra trött då heller..

Den här helgen har varit bra och väldigt lugn, man behöver verkligen det ibland! Den kommande veckan blir dock hårdare och jäktigare. Nästa helg är redan sönderplanerad, med bara roliga saker såklart, det blir Petter med baby mfl på fredag och julbord och en massa mys på lördag, på söndagen ska jag ta igen mig.. härligt, jag längtar redan! Denna vecka har jag också en examinationsuppgift att lämna in, vi ska flytta och jag går två dagar i skolan, det är inte allt för roligt men det är bara så det är, punkt.

Nu ska jag försöka hitta en snygg partklänning till nästa fredag, det blir nätshoppa, det är de bästa!

Update om helgen

I fredags var jag uppe så till typ fyra-fem pga jag inte kunde sova, som vanligt så snurrar saker i huvudet och jag kan inte somna och blir i och med det galen och då ökar inte chanserna för att somna.. gick upp kl 10 igår morse och gjorde mig i ordning, åkte sen hem till Garp för att plocka upp Sandro som skulle åka med mig till Sunnerby och kolla på fotboll, men han var inte klar när jag kom så jag läste tidningen medans de andra åt frukost/lunch.

Tittade på fotbollen i typ två timmar, sen åkte jag hem och plockade lite innan jag åkte och handlade med mamma och sen åkte hem till deras nya hus och åt korv. Släppte av mamma och alva hemma och åkte sen hem till pappa och åt middag runt halv sex, fläskfilegryta med pommes, en favorit! Efter middagen åkte jag till Sorunda igen och tittade på fotboll med Stina och kompisar till henne, eller dom jobbade och jag sprang fram och tillbaka. Efter att Sandro och dom åkt ur cupen så väntade jag på honom medan han duschade och sen så åkte vi till Johan, meningen var att jag skulle skjutsa honom dit och sen åka hem, men jag blev kvar. Jag och Johan åkte ner till nynäs runt tio för att hämta min syster som skulle sova hos mig eftersom jag inte ville vara ensam! Så vi plockade upp henne utanför hennes kompis sen åkte vi tillbaka till Garp. Där bestämde vi att vi alla skulle se film, jag lovar att vi höll på i minst en timme att bestämma film, alla ville se olika.. vi satte på minst tre filmer och stängde av igen, allt från någon actionfilm till Disneyfilmen "Oliver och Gänget". Vi tog sen "Borat", som jag trodde jag skulle hata, sa till och med att jag inte skulle skratta en gång under hela filmen, det höll 2 min ungefär, jag skrattade så jag grät ibland! Efter den filmen såg vi "Tomten är far till alla barnen" och skrattade lite till, hur underbar är inte den filmen?! Dock skrattade jag nästan mest åt Marcus som kunde nästan varje replik! 

Efter allt filmtittande och soffslappande så var jag och jossan så fruktansvärt trötta och klockan var runt tre! Vi bestämde oss för att vi skulle åka hem, bara ett problem; kunde knappt hålla ögonen öppna och utan glasögon när jag är sådär trött, då ser jag dubbelt, ville inte köra hem så Marcus erbjöd sig att köra hem! Macke körde hem till honom (med stopp i Ösmo där vi fick stanna och leta efter mina nycklar) och från Marcus körde jag hem sen, hoppade i säng, låg och pratade ett tag och somnade som två stockar.

Vaknade tidigt imorse, städade och nu är jag hemma hos pappa, ligger i Jossans rum och nu ska jag vila och se film, trött, trött, trött!!

Fredag kväll

Ikväll är det inget fredagsmys, Henkan har precis åkt till Gotland och inga av mina kompisar är hemma ikväll. Jag är trött och orkar inte gå ut, men vill ändå göra något. Med andra ord vill jag att folk ska komma hem till mig och att jag själv ska slippa gå utanför dörren ens ;D, vilka lyxproblem, jag kan ju bara ta bilen och åka dit jag vill men nej jag tror jag blir hemma ensam i vardagsrummet ikväll, det låter faktiskt inte helt fel, även om det är lite trist. Imorgon därimot då tänker jag inte ligga hemma ensam.. aldrig, jag ska försöka få någon att sova här också, jag vill ju inte sova ensam, jag gillar inte det!

Nu blir det iallafall chips och idol! Jag tror att Tove och Erik går vidare, annars blir jag super ledsen! Frågan är bara vem som vinner nästa vecka, Erik eller Tove!?!

Nu blir det idolmys själv! Puss och kraaaaam.

Tröttmössa

Vad gör ni alla sötnosar? Jag ligger i soffan och dricker tee och äter några vindruvor. Ska gå och lägga mig och somna till någon film om en stund har jag tänkt, jag är trött. Håller i ärlighetens namn på att somna då jag skriver det här inlägget så nu blir det sömn tills jag vaknar pigg och glad! Imorgon är det fredag, åh älskade fredag! Vet inte vad jag ska göra imorgon kväll, på dagen är det fullt ös men Henkan åker ju till Gotland på kvällen och jag vill absolut inte vara ensam.. ska ringa någon och kräva Idol sällskap och godis i min soffa, undra vem den stackaren ska bli!

Men nu är det dags att slita sig, godnatt.

My love is Lady Gaga!

Jag bara älskar låten Bad Romance med Lady Gaga, har gjort det ett tag nu, men videon är over the top! Den är så fruktansvärt bra, så otroligt läcker och Gaga bjuder mer än vanligt på sig själv, hon är en entertainer av världsklass, så fruktansvärt läcker, snacka om att bjuda på sig själv! Ni som inte sett videon bara måste göra det!


Jag kan inte förstå hur någon kan säga att hon är ful! Hon är hur snygg som hellst, de måste verkligen bara grunda det på hennes extrema sminkningar, hår och outfits som inte faller alla i smaken! Jag gillar det dock, det är så det ska vara. Hon är Craaazy! Man ska nog ha i bakhuvudet dock att Stefani själv säger att Lady Gaga är hennes alterego och alltså inte vem hon är i verkligenheten.. synd jag hade hoppats på att det trippade runt någon lika cool som Gaga i verkligheten!

Min torsdag

Hallå! Jag har en sån där härlig fredagskänsla i hela kroppen, trots att det inte ens är fredag. Det är fruktansvärt kallt ute idag, solen skiner och det är så mycket frost på marken att det påminner om snö, det känns härligt att gå förbi ett fönster och kika ut. Vad gör ni idag? Själv packar, rensar och städar jag här hemma, det börjar faktiskt hända saker... men ja det är en hel del saker!

Ikväll har jag tänkt att jag ska baka om jag hinner, jag har inte ätit en enda lussebulle i år än, så det är på tid att baka lussbullar och sedan äta dom, pepparkakor och dricka julmust.

Jag lyssnar på julmusik under tiden som jag fixar här hemma, det är så fint!

Later vänner!


Drömma kan man alltid

Oj vilken lång dag! Imorse gick jag upp runt halv åtta, klädde på mig och gjorde mig i ordning, åkte sedan till Jorbro för att hämta upp Stina och sen åkte vi till IKEA. Spenderade några timmar på IKEA. Vi åt, tittade, shoppade och myste. Åkte hemåt efter IKEA åkte då förbi Sorunda för att lämna saker och sedan ner till Nynäs och nya lägenheten. Packade upp sakerna jag köpte och så satt vi bara och pratade lite, vi åkte sen till sjukhuset för att Stina skulle vaccinera sig.

Efter det åkte vi och handlade ingredienser till en kycklingwok och sen åkte vi hem och lagade till den, vart jätte gott! Vi fick kasta i oss maten för att hinna hem till Familjen Hellman innan klockan kvart över sex. Henkan släppte av oss där och sen så var Perra och Ulrika så snälla att dem lät oss åka med dom till Trångsund för att titta på A-lagsmatchen då vi fått för oss att vi ville det under dagen. Så vi åkte med dom till Trånkan och kom dit precis när matchen började. Det var en väldigt seg match, var egentligen bara sista minuterna som var bra på hela matchen, alla bubblade av åsikter efter matchen som vi hann dra igenom i bilen hem! Stinis hoppade av vid Plantshopen och dom släppte mig vid ishallen då Henkan var där! Jag och Marcus har suttit och triggat varandra på utomlandsresor resten av kvällen, ser ut som vi åker på lördag.. jag, bulan, marcus och . . .? En vecka till Teneriffa, grymt, tänk om det vore sant bara... men drömma kan man alltid.

Tack sötis för en väldigt bra dag, du är grymt mysig!

1 december

Det är nu första december, det känns otroligt och overkligt på samma gång! Har väldigt mycket att hinna fixa med till jul men för första gången på väldigt länge ser jag ljuset och känner att saker och ting är på väg att vända. Ikväll hag jag fixat en till julklapp till Bulan så nu tror jag att jag är klar, följde en väldigt nära väns råd och gjorde ett riktigt impulsköp, jag har ingen aning om vad killar gillar så jag fick helt enkelt lita på honom!

Tillbaka till det jag skrev lite tidigare att jag känner att jag är på gång igen, det är sant, jag känner det! Kanske beror det på att skolan snart är slut, att julen nu är nära och att flytten snart blir av eller så beror det på något helt annat och jag tror att det är något annat som fått mig att känna såhär. Jag saknar mina bästa så otroligt mycket varje dag, men jag vill inte begrava mig i min egen sorg. Jag har hittat människor på kort tid som jag trivs med och som jag har roligt med, det betyder mycket, det får mig att må bra igen och det bästa? Att det bara blir bättre för varje dag som går.

Det här året kan nog bli bra, jag känner det verkligen.. Jag längtar redan till helgen och ännu mer till nästa helg då jag har planer för både fredag och lördag och så fortsätter det fram till årets slut med några undantag. Jag känner att den där livslusten är på väg tillbaka.. jag känner det.

1 december, 24 dagar kvar... idag börjar julkalendern, tänker ni se den? Jag ska se den påväg till Gävle imorgon tänkte jag. Appropå det... Har ni köpt någon adventskalender? Jag ska köpa en till mig, en till Henkan och en till en vän imorgon, som en liten mys gåva.. vill inte ha en choklad utan någon annan godis kalender, ska se vad butikerna i Gävle har att erbjuda, detta kommer att bli bra!

Puss och kram, massor med kärlek!

RSS 2.0