!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Even when I'm wrong I'm right -

Party sug VS te i soffan

Jag är så fruktansvärt sugen på party. Det är lill-lördag och jag ligger i soffan med te, täcke, ljus och 90210... det kanske inte är så farligt iallafall.. men det är långt ifrån party som jag skulle vilja ha.

Jag ligger i soffan och kollar extrajobb, något som jag ska skaffa mig så fort som jag flyttat hem helt igen. Jag har sökt utbildningar till våren nu, det blir antagligen det.. studier till våren för att sedan börja om med ett program igen i höst, om ingen bara ger mig ett heltidsjobb nu det vill säga, för då skiter jag i allt vad studier heter.. eller något, iallafall efter jul.

Jag skulle hellst vilja passa barn som extrajobb, jag älskar ju barn, vilket jobb att få passa barn någon kväll i veckan, otroligt stimulerande och roligt.. kanske är det jag ska leta efter helt enkelt.

Nu blir det 90210 och The City, mer te och sedan sömn, imorgon ska jag packa lådor, städa och leta extra jobb. 

 

Höst

Jag saknar mina vänner så sjukt mycket, vi pratar om att träffas på söndag, jag hoppas verkligen våra planer håller. Saknar mickis och jessica hur mycket som hellst också för att de befinner sig på andra sidan jorden, jag vet att de har de grymt. Min sambo försöker tvinga mig att följa med till ishallen men jag vet inte om jag har någon lust, jag känner mig trött och frussen och utomhus är det isbjörnar, jaja det är väl bara dra på sig uggs och mössan jag köpte igår och köra.

Förresten vad gillar ni mitt Carrie Bradshaw citat, är hon inte grym eller vad?

puss puss.


The rest is still unwritten...

Idag har jag legat i rätt hårt för att vakna med ett bultande huvud och lust till ingenting. Började med att ta tag i min garderob, sorterade ut.. slänga, spara och "detta kan jag få något för". Tänkte att jag för första gången någonsin skulle sälja kläder/skor som jag har i min garderob och som aldrig blivit använda av mig och heller aldrig kommer att bli det, eller saker som en Henri Lloyd jacka som jag använt och som fortfarande har ett andrahandsvärde. Vuxenpoäng till mig va? Nu när vi ska flytta vill jag bara ta med mig saker som jag vill använda och inte en massa skit som tar plats, bättre att fylla på med nytt "skit". Så nu ligger min skit på annons, kanske kan den göra någon annan lycklig.

Efter sorteringen åt jag keso och tittade på Gossip Girl, så satans bra. Ringde sen till antagningen för högskolan kollade upp vad som gäller för mig osv, klickade i en ansökan som jag kan ändra fram till 15 oktober.

Och nu? Jag tänkte faktiskt titta på ett rykande färskt avsnitt av "The hills", som har längtat, drama, drama och ännu mera drama. Efter det tänker jag beta av det nya "The city" och sen börja med den underbara dagliga matlagningen som jag bara avskyr och att börja packa ihop köket... undra vad jag ens ska laga ikväll, åh detta är ett dagligt bekymmer i min värld, ska fan lyckas med mina studier så jag kan anställa någon att tänka åt mig i framtiden, typ.


"In the one  city where they say dreams can come true"


Ed Westwick as Chuck Bass

Jag tror att jag är väldigt väldigt kär i Chuck Bass... Jag tror att han skulle vara mitt frikort om han fanns på riktigt. Henkan har ju Jessica Simpson, win win situation.

ed-westwick-chuck-bass-1.jpg chuck bass image by anneearrington


 

But inside it's warm

Gud jag är så trött att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen, idag är det riktigt regningt ute, det känns att det är höst. Jag och Mickan sitter på tåget, det regnar ute, hon tycker det är så mysigt och var lyrisk när vi satte oss på övervåningen på tåget, hon krigade sig till platsen, det är liksom SJ djungeln, det är bara kriga sig till bästa platsen i vagn två, det är bara så det är, märks att hon är pendlar veteran!

I veckan ska jag söka nya utbildningar, köpa mig ett datorfodral, packa ihop hemma och börja flytta in i den nya lägenheteten, kul kul. Mikaela ska åka till Mallorca med Viktor fre - sön, de ska bo på dyrt hotell, dricka vin, sola och bada, dricka dyra drinkar och gå hand i hand genom staden, jag hoppas det regnar, sa jag att jag var bitter?

Jag och Mikaela sitter och pratar om det faktum att killar hatar att gå i affären med tjejer, att gå på shoppingrunda, är vi tjejer verkligen så krävande? Är det de faktum att vi tar tid på oss, att vi ska känna och klämma på allt från strumpor till lyxiga sidenklänningar, eller är det helt enkelt så att tjejkläder inte intresserar dem? Det tåls att tänkas på.. vi återkommer.

Nu ska jag läsa ELLE, snygga Hayden pryder omslaget i en rosa klänning och rött läppstift, det är snyggt, fan jag som alltid hållit mig till att rött och rosa is a terrible match.


I do not understand

Usch jag är så trött på att blogga... eller ja inte på att blogga men jag funderar på att göra bloggen privat, så bara de närmaste kan läsa, får se hur jag gör det är ett alternativ.  

Igår hade jag antagligen den värsta dagen i hela mitt liv, det var ingenting som fungerade. När jag skulle göra tentan hade jag så himla svårt att koncentrera mig pågrund av min kaotiska morgon och ja det vart ju problem med tentan också när jag äntligen kom fram, det fanns ingen tenta där. Jag tror jag klarade den iallafall, glad att jag gjorde den och nu har försökt iallafall.

Efter en redan lång dag så jobbade jag på när jag kom hem innan min kusin och jag helt spontant tog en utgång, det var så himla fruktansvärt trist ute att vi bara var ute lite drygt en timma innan vi snurrade runt i Nynäs och sedan hamnade på Parkens grill där vi köpte en massa mat och sedan åkte hem och satte oss och åt och pratade i en timma innan Amanda gick hem och jag stupade i sängen efter att ha varit vaken ett dygn lite drygt (om man bortser från de tre timmarna jag sov natten mellan fre - lör)


Tack kusin, jag älskar dig du är grym, jag älskar att ha någon som dig, som man kännt hela sitt liv och som man vet att no matter what så kommer vi alltid att ha varrandra, vi har ju samma blod och alltid otroligt roligt, det är få förunnat.

Fever fever

Hej hej hallå! Nu har hela den här dagen helt plötsligt också gått och hur många minuter plugg har jag gjort tror ni? Kanske 60 minuter totalt... det är så himla dåligt av mig, jag kommer få sitta hela natten, jag hinner aldrig annars, men jag kan trösta mig med att jag lär mig frågorna ordentligt och inte sorterar ut några utan satsar på att kunna alla, då tar det ju tid.

Jag har varit med min kusin hela dagen, först var vi och fikade i flera timmar, sedan gick vi hem till mig och tittade på sex and the city, surfade runt på netaporter och drömde oss bort och så åt vi ost och kex. Jag har precis köpt mig en löjligt dyr plånbok, har kritiserat Amandas inköp hela dagen, tusan också jag är ju inte ens lite bättre! Men jag pluggar ju så hårt, sen behöver jag ju verkligen en ny plånbok, en stor eftersom allt inte får plats i min jag har nu... eller?

Nu ska jag sätta igång med pluggandet ordentligt, jag satsar på fem timmar ikväll, imorgon satsar jag på hmmm.. tjugo timmar kanske?

We are bitching about our lifes

Mikaela säger:
Vi är fan hemmafruar i sverige, men pluggar heltid och lever på bidrag.
fy
Tilda säger:
usch vad det låter illa hörrudu...
Tilda säger:
är det så illa?
Mikaela säger:
Tror inte vi fattat det. Men tänk själv. Skriv upp vad du gör hemma under en vecka, tvättar, lagar mat, städar, matar din man med mera. Sen kollar du igenom ditt bankkonto och sen öppnar du ditt schema i högskolan. Så har du nog svaret
Tilda säger:
Jag tror fasen jag ska tröstshoppa saker på nätet nu, för att lindra smärtan för en minut, eller kanske två? Jag är som hon i en shopaholics bekännelser, det känns grymt bra först, sen slår verkligheten tillbaka när man kikar in på kontot och konstaterar att till och med nudlar är för mycket begärt detta månad... bidrag och kläder går inte ihop...Det kan inte bli värre...
Mikaela säger:
HAHAH, typ
Klump i magen. Vart är vinflaskan??
Helvete, slut
Tilda säger:
flaskORNA!
Mikaela säger:
Glömde de sista!
Tilda säger:
De sista bokstäverna är de viktigaste
Tilda säger:
men du, har vi inget starkare?
Absint eller så?
I bästa fall vaknar man inte mer! Det värsta som kan hända med vin är en redig bakfylla!
Mikaela säger:
Såså, nu ska vi inte ta i! Jag tänkte mer något lite lättare, som läkarsprit eller något sånt. Så att man ändå håller sig medvetande! Hosta säger:
Tilda säger:
sure! medvetande är troligen det sista jag vill vara!
Mikaela säger:
Haha
Sant
Tilda säger:
funderar på att röka på innan tentan på lördag! bjuda mig själv och andra på ett gott skratt under de 4 timmarna!
Mikaela säger:
Hisingen Island Ice tea
En riktigt stark drink som bara smakar läsk. Kan vara värt att varna gästerna om hur många centiliter sprit som egentligen gömmer sig i deras glas.
hittat en drink som passar
Hahaha
Tilda säger:
hahahahaha
vi är helt fucked up
döda mig
Mikaela säger:
Jo, är ganska medveten om det

Med risk för att låta ännu mer som en idiot, men vi är inte bittra inte alls, egentligen älskar vi våra liv och hoppar på små rosa söta moln hela dagarna jämt, vi är dock väldigt medvetna om att det inte är lätt att leva för någon, förutom möjligen Anna Anka, våran stora idol.. eller hur var det nu igen?  

 


Frussen Tilda

Kom hem från hockeyn, helt genom frussen och trött, men jag vet att jag har minst två timmars pluggande framför mig, innan jag är klar med det jag måste göra idag. Jag pluggar nämnligen på det sättet, sätter upp delmål för mig själv hela tiden, på det sättet känns det mindre, det blir lättare.

Så nu är det plugg som gäller, ska hoppa i tofflorna och min as gosiga jätte varma flanell pyjamas, goodbye!

Prisa Gudarna...

Min telefon är tillbaka efter fem veckors semester från mig! Jag är så galet lycklig att det inte ens känns att jag är 1200 kr fattigare efter att jag hämtade ut den... smakar det så kostar det, tur att jag är en hiskeligt rik student!

Det går inte allt får bra med mitt pluggande, jag är liksom ganska lat och trött, jag orkar inte ens anstränga mig men jag har kommit en bit på vägen.. innan jag går och lägger mig ikväll ska jag ha lärt mig 30 instuderingsfrågor till, det verkar ju inte omjligt med tanke på att jag redan lärt mig lika många, men det är inte roligt, inte någonstans.

Jag ska faktiskt unna mig att gå på hockey ikväll och göra något annat, jag tror jag blir galen om jag sitter här och läsaer dessa frågor hela kvällen/natten, kommer rabbla medietermer i sömnen sen!

På lördag är det tenta, sen ska jag och henkan vara hundvakt till världens sötaste voffsing, han är så go! Problemet är bara att jag är galet sugen på att gå ut och skaka rumpan och dricka alkohol, men det kanske går över frammåt helgen? eller?

Det går trögt...

Jaha då var det onsdag.. jag vill hänga mig själv, så förutom att planera mitt eget självmord så förösker jag plugga trots att jag inte har någon energi eller lust över huvudtaget, det går liksom inte in något i huvudet just nu, vilket är galet eftersom jag verkligen, verkligen måste lära mig det här.

Nu ska jag iallfall byta om och sedan gå och äta lunch med mormor någonstans, kanske behöver jag ladda om batterierna och få lite frisk luft? Hoppas hoppas.

Glädje måndagar 21.00

Jag kan enkelt konstatera en sak, Svenska hollywood fruar är 60 min pure glädje en gång i veckan, gud vad jag skrattar åt dessa människor, undra om de är sådär eller om dem bara spelar? Jag vet inte vad jag hoppas eller tror, jag bryr mig inte heller men det är riktigt, riktigt roligt!

Swedish housewifes

Det händer en massa saker här just nu som ni kanske ser i designen, jag vet dock inte om jag kommer hinna klart. Detta är såklart ett substitut för att istället sitta och plugga, vilket jag verkligen skulle behöva. Igår var vi som sagt och såg "Flickan som lekte med elden" den var super bra, men personligen tyckte jag att "Män som hatar kvinnor" var strået vassare.

Idag har jag inte gjort någonting annat än pluggat instuderingsfrågor, jag är lite lätt trött på att plugga nu men det är bara så det är.

Imorgon tänkte jag ta en tripp förbi mormor så jag kommer ut lite, på torsdag ska jag fika med min kusin, saknar faktiskt henne, vi har inte setts på evigheter!

Om en halvtimme är det "Svenska Hollywood fruar" som gäller, jag verkligen hatar det programmet. Senast jag såg det ville jag gå därifrån för jag vart så irriterad men valde ändå att sitta kvar och störa mig. Det sorgliga är dock att jag vill en viss del håller med den där förbannade Anka i sina uttalanden, även om man inte behöver använda sig av den attityden hon har och säga saker på det sättet hon gör! Jag är verkligen inte avundsjuk på henne och hennes liv och jag är glad att föräldrar i Sverige har som mål för sina barn att dem skall gå i skolan och utbilda sig, inte gifta sig med en sportstjärna eller skådis.

Jag håller därimot med om att Sverige är lilla landet lagom, inget får/kan/ska sticka ut och ja det är riktigt jävla tråkigt, det är som att det är inprintat i alla (inklusive min) skalle från det vi föds i Sverige att lagom är bäst. Kanske har jag fel, men jag håller med Anka om att det är killen som skall betala när man går ut och äter på en dejt, att jämställdheten gått för långt när killen vill splitta notan... nej lite romantik, lite ojämnställdhet ska vi väl kunna ha kvar?

Cinema night!

Hejsan! Söndag idag, jag gillar faktiskt söndagar. Det är så himla fint väder ute just nu trots att det är i slutet på september, man blir så himla glad över att det känns som om sommaren blir så mycket längre på det här sättet. Dock känns det luften att det är påväg att bli höst, vid närmare eftertanke så kanske inte hösten är så pjåkig iallafall!

Jag har pluggat hela dagen och så har jag legat i sängen länge, skönt. Ikväll ska jag, Henkan, Tessan och Adde gå och se på "Flickan som lekte med elden" på bio, det ska bli super duper mysigt och spännande, jag har längtat som tusan efter den filmen.

Har suttit och gnällt för mig själv på att mickis är dålig på att uppdatera sin resedagbok, kanske har jessica satt ribban för högt med sitt bloggande.. jag vill ju veta vad du gör mic pic!

Trapphus olycka

Tjohej! Jag hade galet fel om tiden i skolan idag, slutade ju 13 inte började. Slutade tidigare från skolan och åkte då direkt hem. Kom ner till nynäs runt kl halv fyra, då stupade jag i sängen och bara råkade sova tills det att klockan stod på 18.45, inte helt okej.

När jag vaknade åkte vi och handlade, jag var inte ens hungrig så jag köpte bara ost och kex som Carina gjort mig grymt sugen på när jag smsade med henne tidigare idag då dem skulle äta det ikväll.

Nu sitter vi i soffan, jag, henkan och Joppe, vi har tittat på Idol och nu ska vi se på den Svenska filmen "Se upp för dårarna" som jag aldrig har sett.

Förresten så möttes jag av en trevlig syn imorse när jag kom in i trapphuset! Kände en virdig doft i hela trapphuset, kikade mig omkring hittade inte orsaken, satte foten på första trappsteget, insåg fort att någon spytt, rejält. På varje trappsteg i hela trappen. I skolan idag spånade vi på vad som hänt.. Vi hade olika förslag.. Min ide; Någon var rejält full fter Kåren i onsdags, fick för sig att fyllekäka på Donken, tog bussen till sätra och råkade göra något i trappen samtidigt som personen febrilt letade efter nycklarna... Låt mig iallafall konstatera att "olyckan" innehöll en jäkla massa pommes frittes, då menar jag en hel del! Tack och lov att personen iallafall öppnade dörren för att vädra efter sig, eller var det någon annan som likasom jag blev rejält äcklad.  

Intressant va? Äkta studentliv.

Kill the lights

Nu har jag dödat hela den här dagen också! Vaknade imorse inprintad med tanken om att jag skulle plugga hela dagen kom sen på att jag lägligt nog hade ett frisötbesök inbokat, så skönt. Gick dit och det rök en massa massa hår men det känns skönt mic som svar på din fråga, om du var hemma hade jag nog inte ens ringt till dig och gråtit ;) Och du Ödahl.. jag saknar dig!

Har förövrigt inte pluggat någonting idag utan ska ta tag i det nu, sedan blir det också resten av helgen och veckan med plugg, det ska vara kul att leva annars kan det kvitta, yeah right. Vem myntade det dumma begreppet?

Ikväll ska jag se på nya Wallander också, strålande, den verkar super spännande! Just det, jag bara råkade shoppa idag igen, fy..

Imorgon har vi ett seminarium i skolan som håller på mellan 13 - 17, efter det hoppar jag direkt in och åker hemmåt.

Tv serie höst

Ikväll efter det att jag pluggat klart allt jag måste plugga ska jag se de nya 90210 avsnitten och samma sak med Gossip Girl, jag har längtat så himla mycket! Jag har fem avsnitt framför mig! Två Gossip Girl och tre 90210! Ska såklart också kolla klart på senaste säsongen av Tori and Dean men det blir inte idag. Gud vad jag älskar hösten, är det inte härligt när alla program man bara älskar börjar att komma igång igen? Det är så fruktansvärt mysigt att mysa upp sig i soffan med te, serier och tända ljus!


  


I'm your biggest fan I follow you until you love me, papa, paparazzi...

Jag älskar Lady Gaga hon är så himla läcker, vilken entertainer. Det bästa är att hon är så otroligt mystisk, sen att folk spånar till höger och vänster om vilket kön hon egentligen är det är verkligen skit samma, hon gör otroligt bra musik både som låtskrivare och producent till artister som Britney Spears och som artist själv.

Så himla ball, just nu är jag helt besatt av hennes låt paparazzi, den är ju så bra!


Typical day

Idag är det en riktig pluggdag i mitt liv, känns sådär halv roligt om jag ska vara ärlig. Ska svara på tusentals (känns det som) instuderingsfrågor och samma sak gäller imorgon då jag också ska förbereda mig för ett seminarium på fredag, roligt. Innan jag sätter igång med pluggandet (jag vet, jag vet.. jag tog lite sovmorgon) så ska jag äta mig lite lunch tänkte jag.. det blir lax och sallad, grymt gott.

Just det imorgon ska jag klippa mig också, drastisk förändring.. kanske? Eller så blir det bara det gamla vanliga. Mickis tackar nog gudarna för att hon inte är hemma så jag kan ringa till henne och grina. Love you.

Nu är det lunchdags.

Kram!

STORI TELLING

Min pojkvän har köpt en bok till mig som jag velat ha jätte länge (tack buppe). Stori Telling av Tori Spelling. Jag älskar Tori and Dean's show, den är beroende framkallande, så himla mysig serie, dessutom är jag ju en sucker för reality. Tori Spelling verkar dock så fruktansvärt jordnära och härlig trots att hon växt upp i det där läskiga huset med bowingbanor, biograf, idrottshall, dockmuseum osv.. kanske just därför hon är så normal? Alltid önskat sig det säger hon!

I hennes bok Stori Telling avslöjar hon allt, läckert. Jag glömde nog också att säga att när jag var liten och tittade på 90210 med mamma så ville jag alltid vara Donna Martin, hon var så söt och oskyldig!


Drugs

Måndag i Gävle, var i skolan mellan 10 - 14 när jag kom hem så la jag mig och tog en nap, nu ska jag precis äta och sedan ska jag plugga såklart! Imorgon är jag ledig, skönt tänker ni, döda mig tänker jag. Har så fruktansvärt mycket plugg att göra imorgon att jag bara vill gömma mig, men det går inte. På onsdag går jag i skolan igen och sen på fredag, efter skolan på fredag åker jag hem och pluggar i  en vecka, pluggar och flyttar lite saker.

Har just nu två problem (jag har fler problem, men två jag tänker på just nu) Jag tycker först och främst galet synd om mina grannar som måste lyssna på mitt hostande som måste göra dem galna! Mitt andra problem är att jag inte gillar dricksvattnet här uppe, smakar för mycket järn... I lands problem. NEEEEJ jag fick just ett tredje problem, tappade min drog hosmedicinen på golvet, hälften flög ur, skiter i kladdet, vad fan ska jag göra nu? Två gånger max kvar av knarket, måste tänka vist nu... fan.. fan.. fan.

Imorgon kväll ska iallafall jag och Mickan mysa, hon ska sova här så vi ska äta lite god mat och bara mysa, guld värt.


VMA

  

Tre the hills damer, fy tusan va snyggt klädda de är. Snyggast är utan tvekan Beyonce i en grymt snygg röd klänning, hittar dock ingen bild! Åh jag älskar kläder.

I miss you Jess

Det här är nog inte min mest briljanta ide någonsin men om fem minuter börjar VMA och eftersom jag har svårt att somna på nätterna pga min hosta som de senaste dagarna låtit mig sova två timmar om natten och fått mig att träkas lika många gånger varje natt så bestämde jag mig för att jag ska se på detta, kanske spana in Robert Pattinsson. Kruxet är att jag ska upp om tre timmar, jaja det är bara så det är, you only live one.

Kom att tänka på ett tillfälle för några månder sen när jag och Jess helt spontant bestämde oss för att hon mitt i natten skulle komma över till mig och kolla på Oscarsgalan, vi hade så tokigt mysigt när vi satt där i min soffa med vårt tee, loka och våra popcorn. Jag saknar dig, kanske hade vi kunnat sitta i min soffa inatt igen och prata om klänning och rangordna snygga kändisar? Jag hade älskat det, jag älskar ju dig och jag längtar tills vi ses igen sådär spontant som bara vi kan!

 


Med risk för ironi

Om några timmar åker min mickis, min jessica är redan borta. Snart är jag tillbaka hemma i Nynäs igen, den stora frågan är kanske om någon vill vara min vän? Finns det någon oupptäckt pärla där ute i nynäshamn som vill vara min vän? Bara höra av er... det börjar bli tomt på bästa vänner på hemmaplan. Kanske borde dra igång en kontaktannons, "vän sökes" ungefär som den jag gjorde om Johan i vintras bara det att jag söker vänskap, det gjorde nog inte han.

Kanske ska skriva i min kontaktannons att jag är knäpp och älskar att skratta och ha kul!


Another time another place

I övermorgon åker du, jag kan inte förstå det. Det känns overkligt, någon gång kommer jag bara inse att du är borta, åtta månader ska gå, det kommer att bli kämpigt. Jag kommer sakna dig, ta hand om dig och grabbarna, ni är så modiga. Glöm aldrig... jag älskar dig Mickis Pickis. Här är mitt hyllningstal jag skrev till dig i Svenska C, enjoy.

Fjorton år, Fem tusen femhundra tjugo fem dagar, nio hundra tjugo sju miljarder sekunder, är det konstigt att jag inte riktigt vet vart jag skall börja? Jag skulle ioförsig kunna börja med att berätta hur fantastisk du är och hur otroligt roligt vi har och alltid har haft, jag skulle sedan kunna fortsätta med att säga att jag inte vet vad jag skulle blivit utan dig för att sedan avsluta med att säga att jag älskar dig, men när det kommer till att beskriva dig och din betydelse i mitt liv, då är det inte tillräckligt.

Istället tänker jag börja med att säga att min vänskap med dig alltid har varit rolig, riktigt rolig. Min vänskap med dig kan beskrivas som ett ständigt äventyr, man vet aldrig vad man har att vänta sig, för så är du och jag tillsammans, oplanerade, spontana och helt jävla oförutsägbara. Kan du ens försöka räkna gångerna saker och ting gått galet fel och vi tillsammans skrattat bort situationen för att inte göra den värre? Kan du försöka minnas alla de gånger vi svurit åt oss själva för att vi aldrig någonsin kunnat komma på saker tidigare? För mig är det omöjligt att räkna de gångerna, lika omöjligt som jag egentligen tycker att det är att genom detta tal sätta ord på dig.

Med dig finns det en hel uppsjö med minnen, minns du den gången vi rymde ut genom ditt fönster? Alla gånger du tragglat rock musik med mig för att få mig att sluta lyssna på tjej musik, kommer du ihåg alla våra tokiga resor? Alla galna äventyr? Minns du våra femtusen femhundra tjugofem dagar? Jag minns dem alla, det kommer jag alltid att göra.

Vi är inte speciellt lika varandra du och jag, det vet vi båda, det säger alla. Trots det har våra vägar korsats och för det är jag evigt tacksam, det finns nämligen ingen som du. Vi har kanske inte alltid vandrat hand i hand på den långa vägen vi gått, vi har inte alltid gått på en bed of roses som Bon Jovi så fint beskriver det, men trots det har du alltid funnits vid min sida, med den där otroliga glädjen, som jag och många andra beundrar dig för, den där glädjen som har makten att lyfta vem som helst tillsammans den där energin som aldrig tycks ta slut, du är fantastisk. 

Våra äventyr är många och otroliga dock väntar antagligen det största äventyret någonsin bara några dagar bort, det börjar när vi lämnar denna skola för gott. För dig tar ett stort äventyr vid direkt och det kommer att bli helt otroligt, det vet jag. Jag beundrar dig för att du tagit steget att göra något så stort som Australien, jag beundrar dig för att du har modet och styrkan att lämna det Nynäshamn som vi så många gånger tillsammans gnällt om så som bara vi kan göra, jag beundrar dig för att du gör detta för dig själv, du behöver det.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte gråter ibland, för visst gör jag det. Det är svårt att föreställa sig en vardag utan dig, att behöva vandra en lång väg utan dig men även om ditt nästa äventyr inte involverar mig och även om jag inte är den som får vandra med dig genom Australiens alla äventyr, så vill jag att du skall veta att jag är glad för din skuld, du är värd detta äventyr, varje minut av det.

Upplevelser kommer aldrig att mätta dig, efter detta äventyr kommer du hitta nya, jag känner dig. Trots allt har jag har sakta men säkert insett att detta inte är slutet, utan att detta bara är starten på något nytt.

Jag är stolt över dig, det vill jag att du ska veta. Om du någonsin tvekar, om du någonsin är rädd, så vet du att jag hjälper dig att hitta hem.  Du är min bästa vän, en vän för livet. Bruce lyckades inte leverera ett värdigt slut, därför har jag valt att citera mannen som enligt dig själv skrev en låt om just dig, Seal;

I want you to always feel you are amazing
You are amazing.
Jag älskar dig.


Min största kritiker är alltid jag själv

Jag är så splittrad. Vad hände med tjejen som ville ha allt? Vad hände med hon som aldrig gav upp? Vad hände med nyfikenheten? Vad hände med mig själv... Livet är lustigt, jag trodde detta var mitt kall, det visade sig vara tvärtom, jag rår inte över känslan, kanske är det det som gör mig rädd, att för en gång skulld inte kunna rå över känslan, bara acceptera att den finns där. Jag är orolig, jag har glömt allt det jag är, jag vet inte vad jag ska göra, vad jag ska ta mig till... jag vet inte vart jag ska hitta mig själv, om jag någonsin kommer att göra det.

Livet är så annorlunda, kanske måste jag själv inse att min tid kommer att komma. Att dagen då den här staden, den här platsen, de här människorna och de här tankarna är något jag vill lämna kvar här kommer att komma. Kanske måste jag inse att den dagen inte är idag, inte imorgon, eller nästa vecka... Kanske måste jag sluta gripas av panik över att jag är påväg tillbaka hit, att jag är påväg att ge upp... jag har aldrig gett upp, jag har alltid velat fly, jag har aldrig trott jag skulle sluta här... Kanske måste jag inse att även jag kan fatta fel beslut, att även jag kan göra fel... jag måste förstå att även jag måste kunna ångra mig och gå tillbaka till ruta ett.

Jag är inte mogen, jag har tagit mig vatten över huvudet, detta är för mycket för mig, det går inte. Min tid kommer att komma...

Jag måste inse att detta inte är den sista hållplatsen, att jag inte blir kvar här hela livet bara för jag inte var mogen för nästa steg riktigt än, min tid kommer att komma, mitt liv kommer att ordna upp sig.. den dagen kommer jag lee och säga att jag visste att min tid skulle komma, jag kommer att känna mig lycklig, jag kommer hitta mig själv, jag kommer att bli nöjd... min tid kommer.

Begrav mig

Jag är fullkomligen begraven i plugg. Jag svarar på 90 instuderingsfrågor som hela tiden blir fler... jag läser en akademisk engelsk text om medier i Afrika, som inte någon i hela min klass förstår ett jota av, ska dessutom skriva en sammanfattning om texten.. jag läser två böcker på 500 sidor... jag läser en pocket bok, filosofisk och dan på 600 sidor.. jag har tenta om två veckor och i helgen jobbar jag...

Sa jag att det är lite körigt just nu? Jag har dessutom hosta som vägrar gå över och som bidrar till en ständig smärta i bröstkorgen eftersom hostan är så hård.

Vi hörs om två veckor efter min tenta.. då kanske jag kan ansluta mig till verkligenheten igen för några dagar. Jag glömmer allt just nu, mat, dryck, sömn och umgänge, vad är det? Sa jag glömde? Jag menar jag har absolut ingen tid till att leva.

Är livet någonsin enkelt?

Igår till idag var mina bästisar här, det var så skönt att ha dem här. Vi gick och hyrde film och handlade mat efter min föreläsning, åkte sedan hem och bara umgicks, skypade lite med jessica och allt sånt, vi lagade sedan taco och satt efter det vi köksbordet med tända ljus i flera timmar och bara pratade om allt, det var hur mysigt som hellst. Vi var alla trötta efter resan upp och gick så småningom och la oss, jag och elsa i sängen, marie på golvet och mickis som drog vinstlotten, ensam i soffan. Vi låg och tittade på tv ett tag och pratade innan vi somnade.

Imorse var vi alla sega när vi gick upp vid åtta, men vi lagade en ordentlig frukost, diskade och fixade i ordning lite. Vid nio åkte tjejerna hemmåt då mickis skulle på massage och elsa jobba. Jag gick och la mig en stund när dom andra åkte hemmåt, gick sedan upp och startade med att plugga. Har sedan suttit här i soffan hela dagen och kvällen, har läst och svarat på instuderingsfrågor, faktum är att jag fortfarande gör detta.

Imorgon har jag föreläsning 10-13, ska försöka hänga med lite bättre denna gång, därför ska jag snart bege mig mot sängen och ett avsnitt av The rachel zoe project season 2!!!

Just det.. hade ett långt samtal med pappa ikväll också om livet här uppe då jag inte direkt trivs på varken utbildningen eller med min tillvaro här, vi kom fram till att jag skall försöka till jul, ta mina 30 hp i denna kurs och om det fortfarande inte passar mig då, byta till något annat. Tills dess ska jag åka hem så ofta jag kan och vill, det ska nog gå bra... 1.. 2... 3 månader kvar.


I love sundays

Igår var det avskedsfest för mickis som åker till Australien om en vecka. Stundvis tyckte jag det var galet jobbigt då jag inte känner att livet just nu är allt för lätt. Jag kommer dessutom sakna henne så mycket. Det vart dock inget riktigt farväl igår, vi ses ju imorgon igen, då i Gävle.

Den här söndagen har varit en bra söndag. Låg länge i sängen imorse och busade, hade kuddkrig och allt möjligt kul bråkande. Var senare hos doktorn då jag länge gått med en suspekt urinvägsinfektion, mycket riktigt så var det så och därför åkt ejag direkt efter och hämtade ut penecillin. Plockade sedan upp Camilla och åkte till ishallen och tittade på A-lags hockey, alltid lika kul. Efter den matchen var det dags för A-pojkarna, inte riktigt lika roligt, dessutom började jag frysa fast på min plats.

Efter all hockey åkte vi hem till pappa och åt jätte god mat. Nu är vi hemma, har myst ner mig i soffan under mitt varma täcke. På tv:n är det "Ensam mamma söker" som är ett galet mysigt program, brevid mig har jag vindruvor och en go pojkvän, livet kan inte vara så mycket bättre.


Not my thing

Satan i gatan, nu är det oundvikligt.. jag måste börja packa sakerna till lägenheten. Jag har skjutit på packandet hela dagen men nu har jag konstaterat att det bara är att börja ta tag i skiten... först ut är vardagsrummet tätt följt av sovrum och kök.

Vi ses och hörs om en sisådär tio år då?

Some people are not meant to bee

Det är roligt att läsa igenom gamla saker man skrivit i sin blogg, minnen som försvunnit, saker som förträngts, känslor man kommer ihåg hur dem kändes och kan återupplevas, jag älskar det verkligen.

Har suttit och läst en massa gamla inlägg och konstaterat att man har haft en hel del roliga stunder, så mycket underliga saker som hänt och så många skratt. Livet här i hålan har nog varit bättre än jag kunnat förstå tidigare, allt börjar falla på plats nu, del efter del.

Var i gymnasiet idag med Mic, Els, M och C.. träffade dig på vägen mot bilen, vi pratade en stund, inte som förr... åkte hem och läste bloggen.. vad hände? vad hände med dig? vad hände med mig? för att inte tala om, vad hände med oss? Så många frågor, så lite svar, vissa människor är kanske inte ämnade för evig vänskap, jag trodde vi var det.. jag saknar dig och tänker på dig väldigt ofta, jag funderar, men får inga svar.. livet är bra underligt iallafall.  


Höst shopping?

Idag var jag på ett väldigt intressant seminarium mellan 13-16, det var väldigt givande. Efter skolan hoppade jag och Mikaela direkt in i bilen och åkte neråt i landet... Om jag hade en GPS i bilen skulle tanten säga "Om 17 mil sväng vänster" när jag lämnar Gävle, det är med andra ord skit trist att köra då det bara går rakt fram hela vägen till Stockholm. Hamnade mitt i rusning i Stockholm, sprang iväg en timma där, eller ja kröp snarare!

I helgen ska jag försöka åka och titta på lite höstkläder om jag hinner annars blir det de i Gävle nästa vecka. För övrigt ska det packas lådor, flyttas, städas och ja ni vet allt sånt där trist. Imorgon kväll är det dock tacokväll hos mamma och på lördag party hos mickis.

Nu ska jag och Henkan lägga oss och sova framför two and a half men! Jag köpte boxarna till Henkan när jag var på mediamarkt häromdagen, anledningen? Han älskar serien och jobbar på så bra med lägenheten, så duktig, hur stolt som hellst över honom och lägenheten som börjar bli hur fin som hellst!

Nu är det godnatt.


Som på räls

Idag skaffade jag mig ett jobb, så att jag ska kunna leva fast jag är student. Med det menas, kunna unna mig, kunna åka hem hur ofta jag vill, inte behöva låna pengar av mamma och pappa i slutet på varje månad och så ska jag kunna åka och hälsa på Jess in the US. Det går bra nu, eller något... högskolestudier, jobb och lägenhet, vuxen poäng.

Om allt går som det ska så hoppas jag på att kunna åka till New York i vår och inte känna någon ekonomisk oro under mitt första år som student, det låter som en bra plan.

Livet just nu

Hej hej! Nu är jag tillbaka i Gävle, påbörjade resan hit imorse klockan 09.30 och kom fram 12.00, perfekt! Åkte till skolan ganska direkt, där skulle det redigeras film så vi satte igång med att göra vårt reportage. Tiden gick och gick och gick, lektionstiden var till 17, klockan 17 gick teknikerna hem och själva vart vi kvar tills det att klockan lite fint slog... 19.45 ca... då var jag nära att kasta ut mac helvetet genom fönstret, vi bestämde oss därför att vi var klara, släkte, låste och gick hem.

Var på Ica och handlade lite på vägen hem, citroner, matlagningsgrädde och cola light. Det ända som kom till användning var citronerna, satan vad surt.

Imorgon har jag en fullspäckad dag framför mig. Jag börjar dagen med arbetsintervju klockan 10.00, fortsätter sedan med redovisning av reportagen klockan 13.00, åker sedan till media markt, Ikea och Willys (vilka studentställen) för att inhandla diverse saker. På kvällen har jag dejt med Fiodora, vi ska dricka tee och prata en massa skit om livet, vi två nynäshamnare/sorunda bo måste hålla ihop!

På torsdag är det lika fullspäckad dag, skola till 17.00 sedan åker jag ner till Nynäs igen och åker hit nästa måndag igen, med följer då? Mina älskade bästa tjejkompisar som stannar över natten, jag kunde inte ha en bättre måndag.

RSS 2.0