!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Even when I'm wrong I'm right -

The year that passed by, 2010.

Det är ingen hemlighet att slutet av 2009 inte direkt var mitt år så inför år 2010 hade jag inte speciellt höga förväntningar. Firade in år 2010 med vänner som kommit att spela extremt stor roll i mitt liv, människor som räddade mig mitt i all misär jag upplevde 09. Under året 2009 insåg jag mina brister, jag började att se mina begränsningar och under 2010 så tycker jag att jag kan säga att jag har hittat mig själv, på riktigt. Jag vet vem jag är och vad jag vill och jag har äntligen hittat rätt. Jag har påbörjat en utbildning som jag verkligen trivs med och jag känner verkligen att livet är påväg i rätt riktning. Jag känner mig tillfreds med mig själv och det liv jag valt att leva och jag har lärt mig att acceptera att det blir vad man gör det till. Jag vet vad jag står för och att jag kan nå hur långt som helst, bara jag själv vill. As for memories, det har skapats en hel del. Jag har haft ett fantastiskt år med många underbara människor, nya som gamla och vi har delat många fina stunder tillsammans. Jag har lärt mig att aldrig ta vänskap för givet. Vänskap är ett förhållande, precis som vilket som helst och vänskap behöver vårdas precis som en relation. Jag har äntligen hittat min plats bland mina vänner och jag känner mig mer hemma än någonsin förut. Livet går alltid upp och ner, vissa stunder är sämre än andra helt enkelt, men när livet är som värst, då gäller det att känna sig själv och under 2010 har jag lärt känna mig själv, inget mera sökande, det känns otroligt. Det nya året kommer jag att fira in med mina bästa vänner och min pojkvän, alla mina vänner på samma ställe, det kan inte bli bättre än så. För år 2011 har jag inga direkta löften förutom dom sakerna man lovar sig varje år, sen finns det några till, men dom måste verkligen slå in, så de förblir hemliga.

Grabbarna, Stina och jag åkte på kryssning, party!

Clara tog studenten!

Jag, Tamara och Jessica hade en redig onsdagsfylla...

Spendera Midsommar med Adde, Tessan och Bulan på balkongen hemma hos oss

Partykvällar på Freja!

London med en del av familjen


Halloween spenderades med fina vänner och utklädnad


Marcus fyllde 20 och firades med party!


Jessica och jag hade stort lussebullsbak


Julbord på Utö, ny tradition


New York med tjejerna!


Julklappar 2010

Någon undrade om inte jag kan visa vad jag fått i julklapp i år och visst kan jag väl det. Jag fick så extremt mycket fina klappar, det mesta jag fick i år var saker hem. Förutom klapparna som jag kommer att visa bilder på så fick jag en massa annat också. Som tillexempel; Tee från Harrods i London, filt, ljuslyktor, ny kalender, pengar, spel till Wii, böcker, presentkort, pyjamas, hudvårds produkter och andra fina saker, åh är så nöjd med mina klappar, älskar er alla.
Ittala Marimekko skål
En snygg och kul bok att bläddra och läsa i

Rosti bowl's, tre stycken i olika storlekar

Nintendo Wii

Berlocker till mitt älskade Pandora armband (gris, paket och ett hjärta)


One tree hill, säsong 7

Samsung 160GB extern hårddisk, 1,8

Extern hårddisk, liten som tusan med stort minne = jätte smidig

Gant Kuddar till soffan, två stycken


Fick mig också något extremt fint från Louis Vuitton som jag önskat mig så länge, närmare presentation sker inom en snar framtid, förtjänar ett eget inlägg


Life sucks

Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig? Trodde jag att jag skulle vakna imorse och vara helt pigg och fräsch? Flyga upp ur sängen och bara känna mig 100% pigg? när jag igår gick och la mig jätte hängig. Svaret är; Jag trodde det, men jag hade fel. Känner mig som överkörd av ett tåg, helt jäkla slut och fruktansvärt opigg, feber, halsont och snor som rinner, ahhh dålig timing, mitt schema är fullt den här veckan! Nu ska jag fortsätta ligga i sängen och stirra på listan över saker att göra som bara blir längre och längre för varje minut som jag ligger här, suck.

Dålig timing, inte nu.

Vaknade imorse och kände mig hängig som tusan, masa mig till jobbet och började lagom till 07.15, var allmänt seg och inte allt för aktiv, snoret rann, halsen är inte glad och huvudet var tungt, alla mina extra "jobbar mammor" fick pusha mig lite extra för att jag skulle orka till fem. Men visst hjälper det när en av killarna på jobbet kommer med en julklapp till mig sådär efter halva dagen bestående av en stor ask "Geisha", själv var jag inte sugen så jag öppnade asken och la i personalrummet och där satt vi och prata länge, länge. Det är så dom små sakerna som räknas! När jag jobbat klart åkte jag och handla och det blev något så lätt som grillad kyckling, tvär-somna sen i soffan direkt när jag satte mig hemma och vaknade av att Henkan serverade maten, åt halvt sovandes sen somna jag igen.. Vaknade lagom till "Hollywoodfruar" och efter att ha skrattat mycket och länge åt underbara Maria <3 så spelade jag lite "Super Mario" på Nintendo Wii, lagom tidsfördriv. Nu ska jag sova igen, imorgon är min lediga dag, då ska jag ta det lugnt men ändå hinna en massa, systembolaget, handla, städa undan all överflödig jul, ställa i ordning alla julklappar, tvätta och städa.

Christmas 2010

Jag har haft en helt fantastiskt jul! Jag är så otroligt tacksam över att ha en sådan fantastisk familj men också över mina underbara vänner. Julafton spenderades enligt tradition först hos familjen Palm för julfrukost och lite paket, sedan Kalle, julbord och tomte påhälsning hos mormor med familjen och sist fika, paketöppning och spel hos familjen Johansson. Min Julafton kunde inte bli bättre, klart jag skulle föredra att spendera en hel dag med hela tjocka släkten samlad på bara ett ställe men när det inte går, då får man göra det man kan för att göra det bästa av situationen.
-------------------------
Juldagen spenderade jag hemma i soffan framför tv'n med julgodis och filmer men också med Henkans lillasyster, vi spelade WII spel, dansade så mycket att jag har träningsvärk i magen idag. Runt middagstid kom Jess över och vi åt middag ihop (Jansson utan firre, köttbullar och prinskorv) som Jessica hade med sig, till det förtärdes också vin. Sen gjorde i oss i ordning länge tillsammans. Vi åkte sen till Adde och Sandro för förkrök med grabbarna och ja det var trevligt med undantag för vissa redan förutsedda tvister. Förkröket slutade tidigt och vi drog till "metropolen" för dans och mera dricka. Dansade, drack, skrattade, pratade och dansade ännu mer till strax efter två, då begav det sig hemåt efter en enligt mig rolig juldag.
-------------------------
Annandag Jul, bakis, bakis, bakis. Soffan hela dagen, pizza, Jessica kom över en snabbis och sen hem till pappa för julmiddag igen. Det blev återigen julmat och nu börjar jag faktiskt bli less (imorgon är det rester från jul på jobbet också till lunch, suck..). Sen har jag bara packat upp julklappar och spelat lite spel.
Imorgon blir det jobb, hela långa dagen. Tisdag är helt oplanerad dag och onsdag är det skolarbete som gäller, torsdag är det jobb och fredag, nyår. Hoppas att alla haft en lika fab jul som jag, puss och kram.

God Jul

GOD JUL! GOD JUL! GOD JUL! GOD JUL! GOD JUL!

Home is where the heart is

För ett år sen flyttade vi in i lägenheten. Jag hade bestämt mig för att vi skulle flytta in innan jul då alla saker i låg i flyttkartonger och det var ett kaous i huset. Vi flyttade därför in i en halvklar lägenheten tre dagar innan jul och gud så stressade vi var att hinna packa upp allt och få det klart. Det mesta hann faktiskt bli uppackat innan jul! Nu har vi bott här ett år och ja.. allt är långt ifrån klart än. Det finns massa saker som fortfarande måste fixas men visst börjar jag se ljuset i slutet av tunneln. Frågan är om man någonsin blir nöjd, när vi tror att vi är klara med ett rum, ja.. då ploppar det upp en ny sak som måste göras just i det rummet. Sen kanske det beror på att inredning är så jäkla sanslöst kul också att man aldrig vill sluta!

"Jullov"

Åkte till skolan i morse, dock fick jag ta bilen, vartannat tåg tidigt på morgonen var inställt och jag orkade verkligen inte spendera hela dagen på ett tåg. Det var inte så mycket bättre ute på vägarna såklart men jag kom iallafall fram, endast tio minuter sen. I skolan hade vi gästföreläsning, fikade med julmust, kaffe och mackor och så pratade vi om nästa termin, ny kurs. Jag längtar verkligen till nästa kurs, helt sjukt mycket! Nästa termin ska vi läsa medieteknik och när vi pratade om kursen idag så kände jag verkligen hur ett leende infann sig i hela mitt ansikte, det ska bli så galet kul! Html-koder, java, flash, grafisk deisgn, interaktiva medier, photoshop, dreamweaver, illustrator m.m. Jag ska inte tjata mer om det, men åh så kul!

Efter skolan åkte jag hem och råkade somna, Henkan var sen hem så det blev provisorisk middag. Efter middagen har jag fortsatt jobba på min julstämning och därför bakat "skumtomte fudge" väntar spänt på resultat, hoppas det är gott, skumtomtar är ju gott!

Garderobs sneakpeak


Glad fjärde advent!

Här hemma pågår sedan länge julstädning (storstädning). Vi har i stort sett gjort klart garderoben och flyttat in alla kläder och grejer dit in så det råder kaous i lägenheten. Förutom garderobsfixet så städas, tvättas, fixas och lagas det mat. Alltså, ännu mer röra. Jag vill bli klar med all städning och allt idag och på sin höjd imorgon, sen efter det ska jag bara jobba, laga julgodis, klä gran, fika, mysa, titta på filmer och plugga lite hela vägen fram till julafton, åh så jag längtar! Imorgon är sista skoldagen, sen går vi på två veckors "jullov".

Busy, busy.

Uwwäähh.. jag är så trött att jag bara vill dö! Har varit fullt ös hela veckan! Skola, plugg, studiebesök, tenta, mera plugg och ja övriga aktiviteter. I torsdags var det en lång dag i stan, efter skola och lite shopping så var jag med några ur min gamla gymnasieklass på glögg-eftermiddag/kväll med vår gamla mentor Mia-Lena och så var favorit Lucia och rektor Hasse där, mysigt som attans! Jag är så glad att jag fått ha Mia som mentor, världens bästa sådan, fantastiska hon. Igår jobbade jag iallafall till 21, drog sen till Adde och Sandro på inflyttningsfest, och var hemma någon gång runt två tiden, drack knappt något eftersom jag klockan stod ställd på 06.45 idag, jobb till 16.

Nu är jag hemma, vi ska åka och hämta mamma och dom klockan sju för att åka och äta thaimat tillsammans. Nu väntar jag på Sandro som kommer vilken minut som helst, smidigt att ha Adde och Sandro så nära. Vi höres! Puss och kram. 

My life, my choice.

Nu har jag alldeles snart avslutat min tredje termin med högskolestudier, tre kursen, 90 högskolepoäng, det är faktiskt bra jobbat för att vara 20 år. Om man ska vara sån det vill säga. För mig har högskolestudier alltid funnits med i planeringen för livet på samma sätt som resor, företagande, eller t ex au pair år funnits med i planeringen för andra. I min familj har ingen några högskolepoäng och även om båda mina föräldrar alltid haft jobb och klarat sig bra i livet har båda två alltid förespråkat studier på en högre nivå. Detta även om dom båda är väl medvetna om att vägen till ett jobb inte automatiskt kommer genom studier, det är dom själva nämligen bevis på. När min tid på gymnasiet började att lida mot sitt slut och jag började att fundera på vad jag skulle göra med livet fanns egentligen inget direkt svar. Skulle jag skaffa ett jobb, spara pengar och resa? Skulle jag jobba stenhårt för att hitta ett roligt jobb för många år framöver? Eller skulle jag plugga direkt? Argumenten var många och diskussionerna långa, alla människor som i mitt liv har något att säga till om, tyckte till. Starkast åsikt och argument hade pappa, som såg det som mitt enda alternativ att plugga. Själv var jag väldigt osäker och skoltrött och tankarna om vidare studier hade placerats långt bak, jag ville ju bara leva, men pappa han stod på sig. Nu vet jag att det låter som min pappa är hård, och så är inte fallet dock så känner han mig extremt väl. Jag är nämligen inte den personen som släpper kontrollen, jag är inte den personen som "driver runt" utan någon direkt sysselsättning och visst kunde jag sökt ett jobb men när jag var så klar över vad jag ville utbilda mig till så ansåg han såklart att jag lika gärna kunde sätta igång. Så efter många om och men så körde jag igång och det blev fel direkt, men istället för att gräva min egen grav så täppte jag igen den, tog nya tag och körde på. Efter tre terminer så ångrar jag mig inte en sekund.

På tre terminer har jag lyckats skrapa ihop 90 högskolepoäng. 60 i MKV och 30 i Svenska. För många är dessa högskolepoäng totalt ointressanta men för mig betyder dom mycket. Bakom dessa poäng ligger extremt mycket hårt arbete, ett antal prövningar, sena nätter, enorm utveckling, stort ansvarstagande, självinsikt och en massa, massa kunskap. Jag erhåller nu kunskap jag aldrig någonsin tidigare hört talas om, kunskap jag nu tror jag inte skulle kunna leva utan. Jag har lärt mig så extremt mycket men framförallt så har jag kommit till insikt med mig själv, mina mål, mina styrkor och mina svagheter. Om fem terminer erhåller jag en Fil Kand i Svenska och saknar endast en kurs för att också ha en examen i medie- och kommunikationsvetenskap, en kurs jag tänker bygga på med någon gång. Och oavsett om det visar sig att studierna inte leder till mitt absoluta drömjobb (vilket jag inte vet vilket det är än) så betyder detta något för mig, för mig är bara det i sig värt allt slit, varenda krona, alla år, alla uppoffringar och alla diskussioner som tagits kring högskolestudier. Jag har blivit självsäker, jag vet att jag är jäkligt bra på det jag gör, det har jag fått bekräftat många gånger de senaste året. För mig är studier självklart och kanske borde jag tacka pappa för att han ledde mig i rätt riktning, det är såååå jäkla kul att plugga!

En inte så god morgon

Godmorgon eller ja... för mig är det inte en god sådan. Jag förstår inte, jag kan inte sova på nätterna.. jag ligger och vrider och vänder på mig och kan inte somna, i natt var klockan 03.17 senast jag tittade på klockan. När jag väl somnar så vaknar jag och då har jag sovit så dåligt att jag inte knappt vet om jag varit vaken eller sovit? Och när klockan ringer, ja då känns det som jag precis somnat.
Idag blir det iallafall skola till klockan fyra, lååång och seg dag, men det är bara att vänja sig för nästa termin ser alla mina dagar ut såhär skillnaden då är att kursen den gången är jätte rolig och den här.. mindre rolig? Imorgon är det skola och sen glöggkväll med min gamla gymnasieklass hemma hos min gamla mentor och på fredag och lördag kväll, då jobbar jag. Fullt ös med andra ord, när ska jag hinna träffa Jesse Pesse?! Jag saknar dig!

En dag med lilla lillasyster

Fyra timmars sömn, as seg/svår tenta och sen hem.. för att tvätta med mamma och lillasyster. Bjöd även damerna på fika medan maskinerna gick och när det var dags för mamma att åka hem så ville lilla lillasyster inte åka med så hon var kvar här hela eftermiddagen och kvällen, vi bakade och sen så lagade jag gourmet mat som hon ville ha "fiskpinnar". Skjutsade hem en nöjd och glad lillasyster som sa "Det är så kul att ha en gammal storasyster, då får man hitta på så mycket kuliga saker". Vadå gammal?! Men men.. i hennes ögon är jag nog det. Det är så otroligt stimulerande med barn ibland, med barn bara släpper jag allt, jag älskar dom, jag älskar min syster!

Min söndag

Igår var det pepparkakshus-tävling, jag och jessica kammade hem vinsten då grabbarnas "parkeringsgarage" blev till en skrotupplaga, typ (det föll ihop). Idag har jag bara hängt hemma och varit och handlat mat, slagit in alla klappar har jag också gjort! Imorgon blir det plugg, plugg, plugg, plugg och ja mer plugg, på tisdag är det tentadags, fy!

Fredagsmys!

Jag har varit SÄMST på att blogga den senaste veckan men jag har varit sjuk och inte känt mig speciellt mycket på topp, dessutom har jag varit busy, busy... för att vara sjuk dvs. Idag är första dagen jag känner mig som en människa igen och den har jag spenderat med att handla julklappar (2 kvar!) och nu ska jag äta hemmagjord pizza och sen åka med Jessica och handla gotte gott och sen hem till henne för idol mys. Gos fredag, åh så glad jag är, trevlig kväll!

torsdag

Det känns så fruktansvärt tungt att det ser ut som ett bombnedslag hemma hos oss.. det ligger kläder överallt och jag har inte städat på hela veckan, senast var nog i lördags? Det är fruktansvärt måste jag säga, med bara två veckor kvar till jul så finns ingen julstämning här inne alls, det är ju bara så jäkla rörigt och jag börjar lessna på alla avstannade projekt. I helgen ska jag vara hård mot mig själv och andra, det ska göras.. även fast det är så otroligt tråkigt. I övrigt så ska jag åka och handla några av mina sista julklappar imorgon med jessica och ja.. bara vara!

Skit dag

Skit dag, skit sjukhus, skit ont, skit less och sjukt trött, men kan inte sova. Ska för evigt radera den här skit dagen, deleted.

I love you


söndag, andra advent.

Glad andra advent! Spenderat dagen i soffan framför tv:n, skönt. Julbordet igår var mucho trevligt, Utö Värdshus har verkligen ett fantastiskt julbord, det finns verkligen allt och lite till och ännu mer. Vi hade hyrt oss en egen taxibåt som tog oss till och från Utö så båtresan bjöd på medhavd glögg, pepparkakor med ädelost och en massa mys. Efter julbordet vart det lite efterfest och ja efter efterfesten vart det efter-efterfest. Runt klockan 03 var huvudvärken ett faktum efter en dag lik studenten i drickande, 12.00 - 03 och inte ett någon annan vätska än alkohol på hela dagen.. trött var bara förnamnet. Ikväll ska jag äta sushi middag med bästa Jessica och sen tänkte jag bjussa henne på lite adventsfika, gos. Har också hyrt filmer, "Dear John" och "Eclipse" så att fortsätta dega i soffan det är en självklarhet.

New york, new york.


torsdag som känns som fredag

Har spenderat dagen med grov tvättmaskinen i tvättstugan och hemma i badrummet med att ja.. tvätta vanlig tvätt också! Känns av någon konstig anledning som att det är fredag idag, konstigt. Ikväll ska vi hem till mamma och uffe och äta och sen tänkte jag ta mig en sväng förbi en mataffär och köpa lite blommor och annat kraffs hem, det är så naket överallt och jag saknar den där extrema julstämningen!

Koma

Jag känner mig helt färdig som människa, tentan är inlämnad och nu tänkte jag gå i koma. Ja ni hörde rätt! Iallafall tills det att klockan ringer nio imorgon, då är det dags för nya äventyr och upptåg i tvättstugan och garderoben. Jag orkar inte mer, jag sov två timmar i natt, nu lägger jag ner och säger adjö och godnatt.

Första december

Tiden har gått så galet fort, insåg idag att det redan är första december, vart tog tiden vägen?! Jag tycker det är konstigt det där med tid.. ibland går det så otroligt fort och ibland, ja då går det extremt långsamt. Det är bara 24 dagar kvar till jul, känns som året sprungit iväg, var det inte jul precis? Inget mig emot i och för sig, jag älskar julen, det är den mysigaste tiden på året. Dock hatar jag att det går så extremt långsamt från julen och fram till sommaren, efter jul vill jag bara ha värme direkt!

Nog pratat om tid! Idag är det onsdag, det innebär föreläsning och hemtenta inlämning. Först tänkte jag dock försöka hinna med några snabba julklappsärenden i stan!

RSS 2.0