!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Even when I'm wrong I'm right -

Kalifornien resan: Middle of nowhere

Vi lämnade Las Vegas och rullade ovetandes ut ur staden utan kännedom om vad som komma skulle; cirka 40 mil öken. Det enda som syntes till var varningskyltar för skallerormar och ett gäng nödtelefoner längs med vägarna.. Så långt ögat kunde nå fanns ingenting annat än sand, en spikrak bilväg som såg ut att gå hela vägen till månen samt berg som omgav det platta området där vägen gick. Vi passerade en spökstad och tryckte hårdare på gasen, inget ställe man vill befinna sig på när mörkret inföll. Vi märkte ganska fort att när det blir mörkt i öknen, då blir der jäkligt mörkt! På vägen mot San Fransisco fanns inte bara platt öken, oh no... Efter x-antal mil ökenkörning gick de upp för kan man säga... så högt upp att hjärtat stanna.. speciellt när vägarna såg ut som ostbågar och saknade vägräcken... Innan vi kom till SF hade vi upplevt sjukt konstiga och många natur och klimatförändringar.
Mojavaeöknen...väg, sand och berg.
Vår GPS ledde oss på villovägar och vi var typ ensammast i världen där ute i öknen
När den här bilden togs så gick det rakt nedåt i tiotals med mil.. vi var rädda att träffa jordskorpan..
När det slutat att gå nedåt nådde vi Death Valley.. USA:s lägsta punkt, 86 meter under havsnivå
Sanden var den mest finkorniga sand jag någonsin hållt i... den gick knappt att ta i handen. Den låg dock bra i minga Uggs (?!?)
I Death Valley passade vi på att hoppa från sanddynor (låga sådana)
Efter Death Valley gick det uppför.. då skulle vi upp hela vägen som vi åkt ner.. Mindre behaglig upplevelse.
Efter måååånga mils körning från Vegas nådde vi Valley of Fire..
Här fick jag svindel och kröp snabbt tillbaka in i bilen
Efter många timmars körning tog vi in på hotell i Mammoth Lake och spenderade kvällen med vin, jacuzzi och poolbad.. vi hade ont i ben och kropp från alla timmar i bilen
Vi vaknade sen med detta som utsikt!! Och frågade oss när tusan detta hände?!
Vi rulla sen vidare med Forden mot SF, genom Tioga Passet.. Där byttes sand och låga höjder mot skog och svindel.
Här kom vi till ett samhälle där tiden minst sagt stått stilla...
Här är vi nära Yosemite National Park... En av USA:s största nationalparker.
I Yosemite ville vi titta på Nordamerikas högsta vattenfall och hade höga förväntingar..
När vi kom fram möttes vi av detta?! Det rann knappt något vatten.. ALLS! Anledningen: Kaliforniens varmaste sommar på 30 år.. knappt någon snö eller regn=knappt något vatten.
Vi bestämde oss därför för att krama Redwood träd
Och "Uggla"
Sen var det återigen dags att åka nerför... Serpentinvägar fick i denna del av resan en helt ny innebörd för mig.. jag tror inte jag var ensam om att känna dödslängtan ibland.
Vi nådde sedan tecken på civilisation... Och ett par timmar senare befann vi oss i San Fransisco

Kalifornien resan: Las Vegas

Det går faktiskt inte att säga så mycket om Las Vegas.. Det är nämligen så att Las Vegas är så galet att det är omöjligt att beskriva staden med ord! Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss när vi körde över kullen och staden med alla ljus uppenbarade sig framför oss, vi var alla helt paffa! Las Vegas levererade konstant i fyra dagar och vart vi än gick och vad vi än gjorde slutade vi aldrig att förundras och förvånas över människorna, hotellen, shoppingen, arkitekturen och kulturen. I Las Vegas existerar inte lagom, det finns ingenting som är litet... allt är överdrivet och enormt! Att spendera nyårsafton i Las Vegas var bland det häftigaste jag någonsin gjort, att räkna ner sekunderna till tolvslaget med bästa vänner och 20 tusen människor som befann sig på ett avstängt Las Vegas Strip var en enorm känsla! Om ni får chansen att åka till Vegas, ta den! Gå längs med strippen, slink in på hotellen och deras casinon och prova lyckan, drick någon god drink samtidigt som ni shoppar i butikerna längs med gatan (jaaa det är helt okej i Vegas!) och avsluta med mat eller party! Jag ska låta bilderna tala för sig själva, men ni kommer inte få se allt. Ni vet vad dom säger?! What Happens in Vegas stays in Vegas! Vissa bilder och händelser tar jag/vi därför med oss till graven.
Vårat hotell "The Mirage" super fint hotell!
Delfinariet på hotellet som även hade vita tigrar
Regnskogen inne på The Mirage
Tessan dricker dricker och spelar, klassisk Vegas syn!
Grabbarna vid slotsen
The Venetian hotell är uppbyggt som Venedig med kafeer och shopping brevid kanalerna
Här glider gondolerna fram på kanalerna till kanalsång
Sjön utanför vårt hotell, berget sprutar eld på kvällstid
Enorma Ceasars Palace
The Bellagios vackra fontänshow
Hmm... Vegas eller New York?!
Här befinner vi oss i Paris
Strippen är en av USA's mest tättrafikerade gator, åtta filer och båda hållen. Denna gata är enormt lång och hela stängdes av på nyårsafton och det var packat med folk hela vägen ner
The Strip igen
Klassisk Vegas dricka! 3 liter... slurp!
Vilka som spela mest? Tjejerna såklart!
Typiskt Vegas...
Utanför Ceasars Palace och köpcentret "Forum Shops"
Forum Shops
Forum Shops
Våran enorm hotell lobby
Mera dricka...
Här testade vi att shoppa och dricka samtidigt (lätt berusade) det var något helt nytt!
Fabolous Las Vegas!
Obligatoriskt turistfoto!
Hooverdammen en bit utanför Vegas!
Fancy nyårsmiddag!
Nyårsafton på nattklubben Chateau med utsikt över Strippen
Nyårsafton
The Strip ett par minuter innan 12 slaget... gatufest någon?!
Hotellrummet dagen efter var ungefär lika slitet...
som alla boende i rummet.. Baksmällan 3 läge..
Dagen efter nyårsdagen rulla vi vidare från Vegas och ut i Nevada öknen och vidare!

Kalifornien resan: Los Angeles

Behöver jag säga att mina förväntningar på Los Angeles innan resan var skyhöga? Trots dessa förväntningar lyckades Los Angeles leva upp till dessa och lite till, LA är en fantastisk stad. Los Angeles erbjuder det bästa av alla världar, shopping, god mat, närhet till stränder och ett stort utbud av nöjen och aktiviteter. Los Angeles lämnar en lite med känslan av att det som inte finns i LA, det finns faktiskt inte. Los Angeles kombinerar glamour och lyx med galna människor och den dära mycket välkända "lyckas i Hollywood känslan". Oavsett om man gillar LA eller inte så lovar jag att staden inte går obemärkt förbi. Jag observerar att dessa bilder endast är en väldigt liten del av alla bilder som tagits (jag orkar inte ens gå igenom och sortera alla bilder) och att kvaliteten i många fall är skit dålig, men vi var upptagna med att uppleva saker. Los Angeles är dessutom spretigt och en enda lång körstrecka och därför svårt att fånga på bild.

Hollywood Skylten
Downtown Los Angeles skymtas i bakgrunden, närmast i bild en del av Hollywood Hills & Beverly Hills
Santa Monica Beach med den berömda piren i bakgrunden
Något som är typiskt Amerikanskt är det enoooormt breda stränderna. Återigen Santa Monica som är stranden där Pamela Andersson sprang runt i röd baddräkt, dock inte denna dag.
Piren är ett utmärkt lunchställe!
Malibu Beach
Universal Studios är lite av Los Angeles stolthet och bland de roligaste jag någonsin gjort! Det passar alla!
På Universal blev vi påminda om att julen även existerar på andra sidan atlanten... snö?!
Universal Studios
Vi besökte även Gabrielle Solis på Wisteria Lane.
Eftersom shopping hör till favorit sporterna var ett besök på underbara utomhusköpcentret "The Groove" ett givet besök..
Precis som shopping och stjärnspaning på "Hollywood Walk of fame"
Utanför "Kodak Theatre" Oscarsgalans hem
På Rodeo Drive trängs lyx med... hmm .. lyx?!
På Rodeo Drive kände vi oss ungefär lika malplacerade som Julia Roberts i den kända scenen från Pretty Woman, än mindre när vi spotta världens dyraste bil parkerad längs med gatan.
Vid Poolen på hotellet
The Standards Pool var kall men erbjöd fantastisk utsikt!
Lunch på otroligt vackra restaurangen "Villa Blanca"
Och här lunch på Västkustens stolthet och grabbarnas favorit "In'n out burger"
Los Angeles baksida.. Ett tältghetto mitt i Downtown LA
En vanlig syn under semestern. Jag citerar Samantha Jones "I've been in LA so long that I forgot how to use my fucking legs!"

Kalifornien bilder på gång!

Lagom till min stundande USA resa (nästa vecka) tyckte jag att det var på tiden att jag slängde upp bilder från våran Kalifornien roadtrip som vi gjorde under jul/nyår och halva januari. Tänkte att jag enklast gör detta genom att publicera bilder och text från stad till stad. Med andra ord kommer det att bli ungefär fyra inlägg; Los Angeles, Las Vegas, San Fransisco och övriga Kalifornien. Enjoy!

What if dreams came true?


My Latest Obsession

Om ni undrat vart jag tagit vägen så finns det egentligen bara ett svar på det; Instagram. Jag bara älskar denna underbara app! Om ni har Iphone eller android, ladda ner och börja följ mig, jag uppdaterar dagligen. Mitt namn på Instagram är samma som här på bloggen; tildaalinnea

No matter what, I'm gonna live my life.

Livet är bra jävla konstigt. Always expect the unexpected ska bli mitt nya motto, för när man minst anar så sker alltid de saker man aldrig trott skulle hända. Det går liksom inte att förutse vilken väg livet ska ta, den som lever får helt enkelt se. Mitt liv har under de senaste året varit ganska lugnt och stilla men så det vaknas vår och sommar så är det som att känslor, tankar, förväntingar och människor vaknar till liv igen. Allt det där som man begravt så väldigt djupt inne blir helt plötsligt levande igen och det krävs inte lång tid innan känslorna återigen befinner sig där de var när man bestämde sig för att begrava dem. Hur kommer det sig att det är så väldigt svårt att begrava saker? Men så otroligt enkelt att få liv i dem igen?

Att leva för att få se passar inte riktigt mig.. Jag vill veta vad framtiden erbjuder idag, helst igår. Kontroll är min bästa vän, något som jag insett inte går hand i hand med livet. Livet har slagit mig alldeless för många gånger i ansiktet för att jag ska ha någon som helst tro på att livet har sin egen gång och att detta är till det bästa. Jag har någon slags tro om mig själv som säger att om jag helt och hållet styrde mitt eget och andras liv skulle ondska inte existera, typ. Ibland överbevisar livet mig.. som i den här tiden av mitt liv, saker och ting sker faktiskt utan att jag engagerar hela mitt liv i det. Jag vill inte göra små saker till stora saker trots att detta är lite av min specialitet... Men det känns som att livet faktiskt börjar att ordna upp sig, som att jag börjar att ordna upp mig. Tänk att livet efter 22 år fortfarande kan förvåna.. Kanske är det just det som är det där fina med livet som alla pratar om; att man aldrig slutar överraskas och förvånas av vad livet har att erbjuda.

RSS 2.0