!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Even when I'm wrong I'm right -

Välkommen till familjen!

Börjar inse att den här bloggen inte uppdaterar sig själv.. Vill jag ha det gjort måste jag med andra ord göra det själv! Jag har dock en bortförklaring, en bra sådan; Min dator har bidragit till att jag känt mig fruktansvärt oinspirerad. Sedan vi hördes senaste har vi dock fått tillökning i familjen, den anlände i en glansig och fin dator i fredags, min nya MacBook Air, 11.6 tum. Anledningen till att jag valde den här datorn är för att den är så extremt smidig och väger absolut ingenting och som student så konkar man konstant datorn fram och tillbaka, därför var detta den optimala datorn för mig. Skärmen är mindre än på min förra dator och just nu håller jag på och vänjer mig men jag tror att detta kommer bli bra, alla som har den här datorn har sagt att man efter ett tag med denna skönhet inte för allt i världen kan förstå varför man behöver större dator, det känns lovande! Jag tror att den här skönheten kommer att få följa med mig på många äventyr i framtiden, skola, jobb, praktik och uppsatser.
--------------
Hoppas förövrigt att alla har en bra helg! Själv spenderar jag helgen på jobbet, men det känns skönt att åter vara aktiverad efter en lång semester!

It's a new start

Det är dags att ta tag i livet igen, idag. Jag har lagt för mycket energi den senaste tiden på saker som jag inte borde bry mig om och människor som tar energi istället för att ge. Efter en lång pratstund med en klok vän igår bestämde jag mig för att det måste vara slut på allt sånt nu, nu är det all about me (och min andra hälft).
-----------------------------------------------------------
Vaknade imorse och mådde inte på topp, gick och drog benen efter mig hela dagen, började sortera bland saker och ting och såäven organisera... Det är lite så jag går tillväga när jag bestämmer mig för en "Nystart", då ska liksom allt börjas om. Nu pågår rensning och organisering i varje hörn men tusan vad bra det blir! Har dessutom skaffat mig en liten hörna bara för mig i lägenheten, då hemmet ofta=arbetsplatsen, kan det bli lite svårt att komma igång, därav denna lösning som jag tänkte visa imorgon! Nu ska jag skriva ihop min text om USA som jag tänkte publicera här, för att knyta ihop resan och så ska jag gå igenom alla bilder som jag äntligen lagt in på datorn. Hoppas på att kunna langa allt detta imorgon, det bara ska gå! Min dator har för övrigt börjat strejka, därav dålig uppdatering.. detta ungefär i samma utstreckning och på samma tidpunkt som bilen.. ingenting kommer någonsin ensamt!

Stressed out of my mind

Lovade mig själv och alla dom trogna stackare som klickar sig in här varje dag att jag skulle uppdatera er med de sista dagarna av resan, bilder och liksom "knyta ihop" mina tre veckor i Californien/Nevada. Något jag totalt misslyckats med, men mina ursäkter till detta är faktiskt bra
  • Jag har varit så jetlaggad att jag knappt vetat vad jag hetat ibland. Igår sov jag 16 timmar och nu ikväll var jag minst lika trött igen.. Min tidsuppfattning är i botten och jag känner mig allmänt hängig, jag tror bara det är jetlagget som spökar men det känns som det borde vara något annat också, kan man ens bli såhär jetlaggad?!
  • Jag har super mycket att göra i skolan! Missade två seminarier när jag var bortrest och måste därmed komplettera. Missa en uppgift som skulle in i måndags, som jag var tvungen att göra till imorgon.. Samtidigt som jag gjorde den nya uppgiften som även den ska in i morgon. Imorgon gör jag ytterligare två uppgifter, en som jag också hamnat efter med och en som ska in på torsdag... Sen har jag med största sannolikhet en liten hemtenta på det eftersom jag missa lite när jag var bortrest... men det var det faktiskt värt.. men ändå: SUCK!
  • Jag har över 1400 bilder på min dator från Californien och måste gå igenom dessa innan jag kan lägga upp bilder, vilket känns som ett smärre evighetsprojekt.
  • Tvättberget svämmar över och jag har knappt några kläder att ta på mig, vilket resulterat i att varje ledig minut gått åt till att sortera, tvätta, hänga och vika tvätt.. även detta ett evighetsprojekt!
På fredag är jag "ledig". Då ska jag varva plugg med att fixa klart allt som har med USA att göra samt städa hemma. Puss och kram!

Även det roliga har sitt slut!

De sista dagarna har sprungit förbi i en radkande fart och idag är det dags för hemfärd! Tre veckors semester i Californien har kommit till sitt slut, det är bitterljuvt! Jag har haft en fantastiskt rolig, händelserik och annorlunda semester, men nu längtar jag faktiskt hem lite... Till min säng och mina vänner och familj! Till Los Angeles kommer jag att åka igen och det känns därför helt okej att åka hem ändå; Because I will be back! Flyger hem idag och landar i Sverige kl 17.40 Svensk tid, då ska jag äta sushi och sova! På söndag ere fullt ös och på måndag börjar allvaret! Lovar att skriva om de sista dagarna här på söndag och lägga upp bilder, internet här pallar inte det! Kramis!


I'm moving to Laguna Beach California

Har hittat mitt paradig på jorden, jag vill flytta till Laguna Beach! Innan vi kom till den lilla staden som ligger cirka fem mil utanför Los Angeles så hade jag bara sett det på tv'n i serien med samma namn och tänkt att jag nog skulle gilla det och om jag gjorde. Laguna Beach är en liten stad som ligger mitt i soldränkta Orange County med 356 soldagar om året. Stadskärnan är byggd längs med den milslånga breda sandstranden, nästan på stranden faktiskt. I bergen bakom staden ligger husen utspridda med gemensam nämnare: en fantastisk utsikt! Människorna i Laguna var otroligt trevliga och gästvänliga och trots att det är början på januari var stranden fullproppad med människor som solade, badade, lekte med sina barn, njöt och promenerade. Jag älskade verkligen den lilla staden som i invånarantal är ungefär lika stor som Nynäshamn. Laguna har det perfekta läget, du har ALDRIG mer än fem minuter till stranden och ALDRIG mer än 1 timmes resväg till Los Angeles, dessutom har det fördelen att vara ögonbedövande vackert! Problemet är att husen i Laguna inte går av för hackor! Får fortsätta spara (resten av livet).
-----------------------------------------------------------------------
Innan vi rullade tillbaka till Los Angeles hann vi med en övernattning i Laguna och startade morgonen med Starbucks kaffe och promenad längs med strandbrynet i solskenet, fantastiskt! Vi hann också med besök på Newport Beach och Redondo Beach (där jag letade efter Seth & Summer utan framgång) innan vi igår kom tillbaka till Los Angeles. När vi kom fram och gjort oss färdiga var klockan mycket så vi åt middag i bilen samtidigt som vi åkte runt och tittade på de flådigaste, vräkigaste och största villorna i Beverly Hills med hjälp av vår "Stjärnkarta". Vi vart ute länge och tog därför sovmorgon imorse innan vi rullade mot Santa Monica där vi legat och solat och läst böcker hela dagen. Solen tar inte speciellt bra så förvänta er ingen färg nu bara! Nu är det dags för att bänka sig framför tv'n och titta på ett rykande färskt avsnitt av Pretty Little Liars och sen middag! Puss och kram! Internet är för långsamt för att kunna lägga upp bilder just nu, provar senare.

Kontrasternas land

Under de många timmar som vi har spenderat i bilen under den här resan har vi haft mycket tid till att prata, analysera och observera och huvudrollen i våra många samtal har varit den Amerikanska kulturen. Vi gillar allihopa USA och har kommit till ett slags "accepterande" kring att det är det här som är deras liv och deras kultur, men vi kan ändå inte hjälpa att förundras. Det finns nog inget land i världen som har dessa kontraster, antingen har man så mycket pengar att det svämmar över. Man bor i jätte villor i Beverly Hills och kör bilar för två miljoner och har kläder som är värda en förmögenhet eller så bor man i en sovsäck, eller i ett tält ett par hundra meter därifrån. Det är sjukt och hemskt! Vi är alla medvetna om att detta förekommer överallt men här är det så synligt och det verkar som om den amerikanska befolkningen bara accepterat läget. Hur har det gått så långt? Att man antingen har allt eller ingenting? Finns det ens någon medelklass i detta land?

Något annat som blivit allt mer tydligt för mig än tidigare är matkulturen. Vi har många gånger småhandlat på matbutiker och summan vid kassan har merparten av gångerna blivit högre än vad maten på snabbmatskedjorna för fyra personer blivit, RIKTIG mat här borta är ruskigt dyrt. Snabbmat? Inte riktigt, om vi säger så. Det är med andra ord billigare att bjuda med sig sina barn på Donken än att laga mat till dom hemma. Ska det verkligen behöva vara så?
---------------------------------------------------------------
Summan av kardemumman är att detta land är byggt på kontraster. Det är verkligen landet där du har allt eller inget och allt vill ha mer medan inget vill ha mat för att klara sig över dagen. På torsdag ska vi ta våran myntsamling som vi fått ihop och skänka pengarna till några av de människorna som inte har någonting, man måste börja någonstans!

Sin City - Death Valley- Mammoth - Yosemite - San Francisco

De senaste dagarna har varit fullspäckade och fyllda med dålig internetuppkoppling, jag har därför hamnat efter med uppdateringarna. Just nu befinner vi oss i San Francisco, vägen hit var lång från Vegas var lång och helt otrolig. Vi åkte genom Death Valley National Park och Yosemite National Park hit, dvs den långa vägen. Vilka otroliga miljöer! Jag har aldrig i mitt liv sett någonting liknande. I Death Valley var det bara öken, öken, öken och en enda sprikrak bilväg och lite här och var ploppade ett litet samhälle upp, samhällen där tiden stått stilla och som såg ut precis som på film.. Med vattentankarna bakom husen och vindfångare på tomten. I Yosemite var vägarna allt annat än raka, kurviga som serpentiner och med höjder på 9000 ft ringlade sig backar fram och tillbaka, samt upp och ner. Höjdskräcken var inte nådig, jag önskar ni hade kunnat se allt! Det går inte att beskriva! I Yosemite hade vi lyckan att få passera genom det beryktade Tioga Passet som vanligtvis på vintern är avstängt pga halka och snö men eftersom Californien har sin mildaste vinter sedan 1961 så var detta nu möjligt, jag är såå tacksam! Vi sov över en natt i Mammoth Lake innan vi anlände till SF i tisdags. I Mammoth låg det snö i backarna och det var kallt ute, efter en lång bilresa kopplade vi av i utomhus bubbelpoolen samtidigt som vi tittade ut över snöfyllda backar, vi avnjöt sedan en natt i våran loftsvit, då vi blev uppgraderade. Kontrasterna på den här resan är inte nådiga!

Sedan i tisdags befinner vi oss som sagt i San Francisco! SF är väldigt vackert, med sitt läge precis vid kusten. Här trängs spårvagnar med uteliggare och backar som inte är av denna värld. Vi bor mitt i staden på väldigt bra läge, så de senaste dagarna har vi varit riktiga turister. Golden Gate bron har fått sig ett besök såäven Alcatraz fängelse, underbara Fishermans Warf och så har vi gasat upp och rullat ner för backarna som måste ha minst 75 graders lutning, vi har såklart också shoppat! Ligger just nu på hotellrummet med öppet fönster och lyssnar på spårvagnarna som plingar här utanför, vi har precis tittat klart på JVM finalen och är just nu stolta Svenskar! Vi ska snart röra oss utåt och äta middag och dricka några drinkar. Imorgon blir det frukost på ett typiskt amerikanskt diner innan Forden rullar vidare ner längs med Pacific Coast Highway. Planen för de nästkommande sju dagarna är att åka härifrån, nedåt längs med kusten och förbi Los Angeles, ner i Orange County för att sedan avsluta våran otroliga Californien resa med tre-fyra nätter i Los Angeles. Saknar er där hemma och hoppas att ni mår bra! Massa kärlek till familj och vänner!
Death Valley, Nordamerikas lägsta punkt
Jag och Therse "Ugglar" i Yosemite
Yosemite Falls
Golden Gate Bridge, eller kanske Golden "Great" som vi kallar det over here!

My Las Vegas new year

Jag vet inte vart jag ska börja.. eller sluta? Den här staden är helt galen och vårat nyårsfirande blev inget annat än minst lika tokigt det. I Vegas görs ingentins halvhjärtat, folk var aspackade precis hela dagen och det låg folk och spydde till höger och vänster. Själva höll vi oss länge och gick istället ut runt 22 snåret till nattklubben Chateau där vi hade biljetter. Stället var packat med folk och dj's var Joel och Benji Madden. Utsikten från Chateau var helt fantastisk, ut över hela "Strippen" så när klockan slog 24.00 började alla att räkna ner, tillsammans med den ENORMA folkmassan som fyllt hela "Strippen" som kvällen till ära var avstängd. vid tolvslaget haglade det raketer och alla skrek och sjöng för fulla munnar. Efter tolvslaget dansade vi men sen var det så mycket folk att man knappt kunde röra sig.. Vi tog oss då mot Strippen och sen mot hotellet, med ett antal stopp på vägen. Folk var så glada!! Vi startade tävlingar om vem som kunde få främmande människor att pussa en på kinden och sen fota det på vägen hem, tjejerna vann såklart alla tävlingar! Väl på hotellet somnade grabbsen, eller somna och somna?! Låt mig säga att dom iallafall blev kvar på rummet medan tjejerna köpte mer att dricka och provade lyckan vid spelmaskinerna. Jag vann 28 dollar på 2 dollar, jihaaa.. Lyckan var stor!!

Igår var lyckan dock inte lika brutal. Jag var likblek i ansiktet och låg i ryggläge hela dagen, tillsammans med mitt resesällskap som var på samma nivå. Vi drog igen gardinerna och låg i ett kolsvart rum och stirra, åt sen både lunch (pizza) och middag (sallad) i sängen. Gjorde ett litet uttågande från hotellet för att låta städerskan få städa råttboet samt för att se på Treassure Islands Piratshow, cooolt! På kvällen, efter att ha packat allt igen gick grabbarna ner till casinot medan jag och Tessan la oss i sängarna och tittade på ett rykande färskt avsnitt av "Keeping up with the Kardashians" innan vi somna in gott. Idag åker vi vidare och lämnar Las Vegas, vi åker mot San Fransisco men kommer nog inte dit fören om två dagar. Först ska vi genom öknen och alla nationalparker, men allra först ska jag och henkan ta bilen till Hooverdammen. Puss och kram!


Bild från nyårsafton på Chateau


RSS 2.0