!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Even when I'm wrong I'm right -

Monster torsdag!

Har en riktig monster dag idag! Åkte till skolan runt kvart över sex imorse för att förbereda redovisning och opponering för att sen börja redovisning kl 10. Obligatorisk närvaro för redovisning kl 10-16.. Åh vilken kort dag! Jag hoppas att de går fortare än så men av erfarenhet kommer det ta precis så lång tid som är avsatt om inte längre...

Ikväll får vi se vad som händer.. Klassen ska till söder någonstans och mötas för att förtära lite alkohol men vi får se hur huvudet känner sig efter denna minst sagt långa dag (att lyssna sex timmar är länge) Imorgon är jag ledig, ny delkurs startar på måndag, den låter riktigt kul!

Nej nu börjar vi snart redovisa, teknikstrulet har tagit ungefär 30 minuter, as usual! Ha en trevlig torsdag!


Pretty Little Liars

Urk! Jag mår inte alls på topp idag... Det är den tiden på månaden nu och jag känner mig dessutom inte helt kry i övrigt heller, snorar och har mig. Idag har jag inte kommit längre än inom lägenhetens väggar, tur att de var min lediga dag idag för jag är så yr i huvudet att jag inte vågar gå längre än till köket.. Världen snurrar och bokstäverna i det här inlägget rör sig framåt och bakåt som vågor. Passar på att tvätta lite här hemma, annars försöker jag bara ta det väldigt lugnt och det gör jag genom att kika på "Pretty Little Liars" så sjukt bra serie! Jag är glad att jag inte börjat titta på serien tidigare för de betyder att jag har en och en halv säsong att titta på innan jag är ifatt, åh så många timmars tittande! Serien är iallafall riktigt bra och nu skulle jag vilja läsa böckerna också .. MEN min hög med böcker att läsa är enorm så jag borde nog inte skaffa fler böcker till den högen.. Jag älskar att läsa men är rätt dålig på att ta mig tid till att göra det, jag brukar vänta till filmen kommer, typ.

Morning Darlings!

Happy tisdag everyone! Själv spenderar jag dagen (precis som igår) med att tok nöta ett arbete med deadline kl 15 idag. Efter skolan hoppas jag få tid till att träna och gå och lägga mig tidigt, jag är sååå trött! Missade nästan all min sömn i måndags natt, kunde inte sova men lyckades såklart 2 timmar innan uppstigning, är det fullmåne eller så? Jag brukar ha svårt att sova då. Iallafall så måste jag sätta fart mot badrummet och senare skolan så jag kommer hem någon gång. Kram!


Adoring Adele

En person som jag tycker är så otroligt häftig i musikindustrin är Adele. Hennes musik får mina ögon att tåras varje gång och hennes texter är fantastiska, likaså hennes röst. Hon följer inga Hollywood ideal och tur är väl det för gud så vacker hon är. Den här månaden pryder hon Vouge UK's omslag.

Jag är kär!

Jag är kääääär i den här jackan/capen från Jofama, så otroligt snygg! Den skulle sitta fint nu när hösten är här! Jaaa det är helt okej att drömma sig bort lite ibland! Finns att köpa hos Nelly.com, här.

To those who fell and to those who carry on

Det finns ett antal stunder i livet då världen stannar.. stunder då jag minns exakt vart jag var och vad jag gjorde när jag fick höra de tragiska nyheterna.. Den 11 september 2001 är en sådan stund. Trots att jag bara var elva år så minns jag det som igår och idag har det gått tio år.. De fruktansvärda bilder som visades då och under en lång period efteråt har etsat sig fast hos mig, en sådan fruktansvärd tragedi. Den 11 september 2001 förlorade oerhört många oskyldiga människor sitt liv, familjer splittrades och världen förändrades föralltid, det är ett datum som alltid kommer att minnas.
.
Jag har haft möjligheten att besöka platsen där tornen en gång stod, tre gånger.. Jag har sett en del av skadorna på riktigt, jag har sett det enorma tomrum som tornen lämnat efter sig och första gången jag besökte platsen hade det gått sju år och soten från raset fanns fortfarande kvar på byggnaderna omkring.. Jag har gått på vägen mot platsen där tornen en gång stod och genom minnet (från alla filmer och bilder man sett exakt därifrån) känt hur människor i panik springer mot mig när tornen rasar och askan dundrar mot marken, hur människor hoppar.. Trots detta går det inte att förstå vilka omfattande skador denna tragedi förde med sig.. Hos amerikanerna, hos människorna som överlevde, hos människorna som förlorade någon och hos NYC som stad. En taxichaufför i New York sa en gång till mig att mentaliteten i staden förändrades helt och hållet den dagen och att New York aldrig blev som morgonen den 11 september 2001 igen.
.
Idag har vi ett ljus tänt för de människor som förlorade sitt liv den dagen, för de människor vars värld totalt förändrades, för de människor som offrade sina liv för att rädda andras och för New York, världens mest fantastiska stad. May We Never Forget.


2008.. två enorma hål2010.. arbetet av Freedom tower har tagit fart
2011.. Fler minnesplatser upprättade och Freedom Tower har fått glasfasad en bit upp (4 bilder upp)

Blessed

Idag har jag överdoserat nässpray i förhoppningen om att slippa ont i bihålorna men nej.. det har inte fungerat. Bestämde mig för att åka hemifrån efter lunch då det är/var sjukstuga hemma hos oss och det fanns liksom inte ro till att plugga vilket var det som behövdes. Kom hem antalet timmar senare och hade då hunnit med att plugga en stund samt en spontanare till gymnasiet, där jag skulle hämta systeryster och istället för att sitta i bilen och vänta gick jag in och ut kom jag inte förens två timmar senare. Pratade minnen och framtid med två fantastiska människor, jag är så glad att få ha haft dessa människor som lärare och idag som vänner. Det är lustigt hur man två år efter studenten kan sitta i lärarrummet (där utvecklingssamtal och handledningen hölls) och dricka kaffe och prata som riktigt bra vänner, jag är så glad över det och tänker att det är precis såhär det borde vara, för alla.
.
Nu tänkte jag sova.. klockan ringer 05.30 om inte den här "pre-förkylningen" blir värre. Godnatt!
Förresten tror ni det är skönt att sova i OnePiece? Jag vill aldrig ta av min..

OnePiece träsket

Nu har jag och mickis också fallit dit.. Vi har köpt en varsin OnePiece, världens kanske fulaste men skönaste plagg. Dessa ska värma oss i höst när vi pluggar som dårar.. Idag vill jag bara krypa in i den här mysiga grejen min hals gör ont och näsan rinner.. fan jag som inte varit sjuk på ett halv år och nu när skolan börjar, då passar det minsann. Jag ska göra så lite som möjligt idag.. plugga och tvätta ingår dock i det konceptet.. inte bli värre!

När detta bekanta och snygga ansikte (Med ett minst lika fint namn..) modellade just denna OnePiece var valet enkelt, det fick bli en likadan! Matilda S & Matilda S i likadana OnePiece, den hade blivit en tuffis för dagisfröknar och lärare att försöka knäcka!
OnePiece hemsida

Is everyone kind of gone?!

Hur ska man egentligen ta det när saker förändras drastiskt och saker man alltid tagit för givet inte längre är lika självklara?
.
Ibland har jag svårt att se mig själv som vuxen, jag tycker helt enkelt att jag i de flesta fall fortfarande är ett barn men i vissa situationer som jag ofta kastas in i så börjar jag förstå att jag kanske inte är det barn jag länge trott att jag är. Jag agerar på ett visst sätt och ibland chockar jag mig själv med hur smärtfritt och enkelt vissa saker går, Wow vänta nu.. när lärde jag mig agera såhär?!. Jag har funnit alternativa sätt att agera och analysera när saker inte "går min väg" Som omöjlig tonåring hade jag gråtit, skrikit och varit en riktig bitch över den situation jag nu ställs inför, mina vänner flyr sin kos och här står jag "ensam kvar".. Jag blir lika förvånad varje gång jag inser att jag faktiskt blivit så vuxen att jag lärt mig hantera detta, när hände det?! Som femtonåring var det omöjligt för mig att se och förstå när mamma och pappa pratade om vikten av att lära sig att ibland klara sig själv, eller hur det liv man lever med sina vänner inte alltid kommer att se likadant ut.. Jag kunde inte förstå hur dom menade att saker skulle förändras, aldrig någonsin.. På fem år har jag dock lärt mig att livet har många kapitel och att skriva nya kapitel innebär inte alltid att saker blir sämre, tvärtom. Jag trodde aldrig jag skulle komma till den punkten i livet då jag många gånger, istället för att känna saknad, känner en enorm glädje över att jag har vänner som faktiskt vill något med sitt liv. Vänner som är engagerade, som lever livet till fullo och som faktiskt använder dessa år till att hitta sig själva och sin väg och som alltid: NO MATTER WHAT är och kommer att förbli fantastiska människor!
.
I grundskolan trodde man aldrig att saker skulle förändras, i gymnasiet så sa man att saker aldrig får förändras och nu...ett par år efter studenten så är förändringar spännande och framtiden ovis och jag har förstått.. att det är just det som gör vänskap så fantastiskt! Vänskap innebär att man växer tillsammans, hela vägen från busigt barn till ansvarsfull förälder och det finns ingenting som är så härligt som vetskapen om att även i de mörkaste stunder så är man aldrig ensam, oavsett geografiska skillnader och olikheter.
You guys rock and it always makes me proud!

Confession time: Guilty pleassure number 2.

Justin Bieber! Bara för han är så... ähum.. ung?

Torsdag 1/9 -2011

Skola, shopping, plugga, middag & bio med två fina filurer, så ser min dag ut, fantastiskt! Imorgon kommer Jess hem då möter jag henne på Arlanda och kramas, nästa vecka åker hon igen... Jag ska inte gråta.. En sak i taget!
Älskade bästa vän!

RSS 2.0