!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Even when I'm wrong I'm right -

Livet i en resväska

Hej hej hallå! Sista dagen på den här veckan, nästa vecka har jag mycket skola vilket är hur roligt som hellst, eftersom jag verkligen tycker att den kursen jag läser nu är lärorik. Imorgon ska jag fixa med en massa papper, kopiera, scanna, skriva på och skicka iväg. Jag ska också plugga en hel del, alltså läsa, ska också skriva ut lite papper som jag behöver till skolan den här veckan som en text jag behöver till en föreläsning som författaren håller i på torsdag.

Jag åker alltså upp till Gävle på tisdag - torsdag (det är så himla mycket flängande nu men när jag åker tillbaka nästa måndag till Gävle då har jag inget hembesök inbokat, det kan alltså dröja ett tag). Åker med största sannolikhet bil upp till Gävle på tisdag och har bilen tills torsdag då jag kommer hem, det är jätte bra, jag behöver nämnligen handla och göra ett besök på IKEA för att handla en fönsterlampa till köket.

Just det jag har börjat söka lite extra jobb uppe i Gävle så att jag kan tjäna lite extra pengar och tex åka och hälsa på Best friend in the USA, dessutom tycker jag att jobb är rätt kul.

Nu ska jag sätta mig och läsa bok, 380 sidor tills nästa vecka, det är bara köra på!

That's a tough one - Marie Carlsson

Till våran älskade Jess Pess, love of our life, detta är till dig och för dina ögon (+ för de som orkar) ENJOY!

Hej hej hallå! Sju år har gått sedan vi första gången träffade Jessica Ljungberg! Hon var sådär söt, med mörkt hår och brun/gröna ögon, sedan dess har vi varit vänner, oskilljaktiga!

Nu har det gått två veckor sedan Jessica åkte och lämnade oss för USA, vi saknar henne djupt. Tänk att hon bytte oss mot feta Amerikaner, pizza nights, Mc donalds och bio med Brassen Gaby (vi är inte bittra). För en stund sedan hade vi webcam på msn, det fungerade inte alls. Miffo Marie satt mest och gormade om att hon ville se mer och att Jessica var "Så vacker", Jess svarade med "tack smöris". Den underbaraste av oss alla försökte fixa skype på den inte lika underbaras dator, det gick precis som med webcamen, inte alls, hon stängde ner skiten.

Nu har Miffo Marie gått hem, Mickis har klätt av sig och här sitter jag med halsduk, Sverige är grymt, händer bara här.

Jess våran vän update om helgen och livet i Nynäshamn (som inte är lika kul utan dig); Billigt godis på Kvantum gick före Bartömning på Freja, Marie ska springa tjejmilen, Mickis har skaffat två nya bästisar, Mitt liv allmänt suger... Det är som det ska, livet i nynäshamn alltså, remember we are inte bittra.

Snart ska det sussas, godiset är slut, murran är på freja inga breaking news, camilla besöker ständigt biografen och operan, hell yeah.

Sverige har också varit över förväntan i FinnKampen, otroligt! Det ska faktiskt till och med bli badväder i September. Coop forum går jätte bra enligt chefen, anställda gråter ut i världsbladet enligt insändare. Ilja Batiljan (?) ska ersättas, han har sagt upp sig, den stora frågan, kan det bli en kvinna som ersätter honom? Idag var det skärgårdsmarknad, finns det ens så mycket människor i hålan? Sa vi att det var bartömmning på Freja? Och billigt godis förståss? Det skit bra hockeylaget i Nynäs, a-laget som ska vinna allt och gå upp i allsvenskan, har förlorat varje match och btw någon har bränt ner Nynäs hockeys spelarhotell på Kvarnängen, ditt hotell verkar stå kvar! Kriminaliteten i Nynäshamn är enormt stor just nu, vad gör polisen? Käkar gratis mat utanför Nilssons köttbod på skärgårdsdagen, bara i nynäshamn. Lidl har blivit rånat och så har det blivit höst i norra Sverige, här får vi vänta till 14 september, trevligt. Tilda och Bulan har enligt ryktena gjort slut, allt baseras på tildas facebook status "I ett öppet förhållande", facebook är DÖDLIGT seriöst, där får man inte göra fel inte! Marie pratar Svenska i Portugal med en irländare "Vet du vad chokladen där borta kostar?" är du förvånad, hon vart väl i extas? Mickis har gått på friskis ensam... camilla var på bio... Tilda blev hämtad i Gävle efter bara ett dygn där... Allt är som det ska, you gotta love life?

Tilda ska gå hem nu, mickis ska fortsätta att klä av sig, hon jobbar förresten sista dagen på konsum imorgon, en stor förlust för Konsum som hon så fint själv säger.

Hur har du det i USA? Hörde att du har skorna på dig inomhus, hur går det? Vi bettar på att du tar av dig dom när du kommer till dig, hur skulle det annars gå Charlotte?

Det känns tomt här hemma utan dig, vi saknar dig. Saknade dig ikväll när vi satt på facebook och gnällde på allt och alla, som vanligt. Saknade dig när vi åt godis så vi nästan spydde. Ja du ser ingenting förändras? Och juste, det heter inte blandgodis, det heter lösviktsgodis!

Nej nu ska jag faktiskt hem, vi älskar pussi snutt gull vi väntar på dig när du kommer hem, saker och ting lär knappast förändras, förutom att Marie kanske befinner sig i Nynäs, Tanzania, Bali, Norge... eller något annat ställe, mest troligt? Nynäshamn.

Nu är klockan mycke, magen skriker, inte efter godis, snarare vill den skita ut skiten. Det var det här vi la resten av kvällen på. Du ska bara veta, det tog tid, efter hälften försvann allt, så vi fick börja om, trogna som vi är.

Nu är det bye bajs som gäller, puss puss puss puss älskar dig.


Miss you, take Care
Love Matilda and Mikaela.


Längtan

Gud vad jag inte tycker om den här staden ibland, jag funderar ofta på varför jag ständigt längtar hit, funderar ofta på varför jag egentligen inte bara älskar Gävle och alla chanser man får till att börja om där... det är konstigt det där, hur man kan längta och älska men ändå inte.

Pratade med Jess för en stund sen, hon verkar ha det så himla bra "Jag är så lycklig", jag är så glad och stolt över henne, men jag längtar efter henne och våra stunder. Våra moments då vi bara pratar på i timmar om allt mellan himmel och jord. Jag har så många fina minnen med henne, så mycket spontana saker, utgångar, oscarsgalan, shrek kväll. Det är tomt utan dig Jess, tänker på dig och saknar dig, lycklig för din skulld.

Efter mitt samtal med Jessica så har jag suttit och tittar på resor till New York, till Jess och hennes liv där, jag har lovat mig själv och henne, i vår bär det av, det ska bli så kul!

På bättringsvägen

Jag kom hem i torsdags mot min vilja, så nu är jag i Nynäs igen.. här vill jag faktiskt inte vara eftersom jag tycker det är helt okej med ensamheten och allt nu i gävle, jag börjar sakta men säkert trivas och dessutom var ju planen att jag skulle komma hem nästa helg, så nu får vi verkligen se hur det blir med det.

Igår åkte jag och mamma till doktorn, jag har fått en ny influensa (inte svin) som har fått ett rejält genombrott den här hösten. Doktorn ordinerade sömn och vila men sa också att det var bra att få lite frisk luft. På dagen åkte jag därför hem och sov framför filmen "Män som hatar Kvinnor" som var sjukt bra. På kvällen följde jag med min pojkvän och Anton till ishallen en sväng vilket inte var smart, blev kall och allt blev värre. Åkte hem och när vi kom hem hade jag så ont i lederna att jag inte visste vart jag skulle ta vägen och hostan var inte lindrig. Nu har jag därför fått nya direktiv, inget spring fören jag känner mig 100%, det är ju så svårt, jag kan inte ligga/sitta still.
Som tur är har febern iallfall gått ner rejält till 38,8... jag känner mig pigg som en nötkärna om man jämför med onsdag/torsdag. Jag vet inte exakt när jag åker tillbaka till Gävle, hoppas på måndag.




Döden vore lindrig

Kroppen skakar, lederna värker, huvudet dunkar, snoret rinnger, huvudet lyckas knappt hållas uppe, hostan kväver snart mig, feberyra, svettningar, fryser... allt på samma gång, kan bara sitta upp för jag proppat i mig Ipren 400 g. Nu ska jag sova mer, mer, mer.

Förkylningsepedemi på HIG

60% av alla studenter är galet sjuka...

Jag bloggar inte just nu... har 40 graders feber, halsfluss och rethosta som i natt fick mig att sova noll minuter och till och med kräkas. Mamma är orolig pga febern är så hög då jag som sagt bor här uppe själv jag blir nog inte ensam i helgen. Antingen kommer någon hit ikväll eller så kommer någon att hämta mig, jag är helt slut... min stora fråga är om jag varit med om en sådan här lång förkylning och om jag någonsin varit så här sjuk? Jag tror faktiskt inte det.


Måndagen från helvetet

Jag har varit dålig på att uppdatera igen men när jag är hemma i Nynäs, ja då villjag inte sitta framför datorn och blogga. Jag har haft en jätte bra helg, min måndag därimot var lite värre.

Gick upp klockan fem imorse då jag skulle ta halv åtta tåget till Gävle eftersom jag började klockan tio och bara hade registrering idag. Pappa kom och hämtade upp mig klockan sex för att skjutsa in mig, vi kom in till centralen tio över sju. Möter upp Mickan på perrongen och vi noterar att det står att tåget är lite sent, typ tio minuter, sen tjugo, 30, 50, 60, 80, 90, osv.... vid det laget har jag redan sumpat chansen att hinna till registreringen som ni kanske förstår vid det här laget, för att inte tala om Mickan. Så vi går och skäller på SJ (som sedan ställer in tåget) och får tillbaka pengarna på våra biljetter som ej var ombokningsbara. Jag satte mig på tåget och åkte hem till Nynäs igen då jag missade registering idag vilket jag fick göra på telefon och inte börjar med lektioner fören onsdag, gud vilken måndag. All trafik var flera timmar sen från Stockholm då en kraftledning landat över tågspåret i södertälje, typiskt.

Nu betyder det alltså att jag kommer att spendera två nätter till här nere och kunna fira min pojkväns födelsedag imorgon, vilket jag absolut inte räknat med. På onsdag är jag alltså tillbaka i Gävle, då börjar skolan, det ska bli grymt kul!

Hemma bäst

Hej hej! Är hemma i nynäs nu, kom hit igår kväll och stannar till måndag morgon. Det är så fruktansvärt skönt att vara hemma och umgås med sina nära och kära, som tur är har jag väldigt snälla föräldrar som lovar att stötta mig och bidra med resor då det känns som att jag inte vill något hellre än att åka hem.

Idag har jag varit med Camilla och hälsat på Mia, hon vart super glad när vi kom! Vi hade köpt med oss päronläsk och bulllängd som vi delade på med mia, hasse och lucia, det var mysigt att sitta och prata och vi blev väldigt nostalgiska när vi gick ut genom entren och kom att tänka på att senast vi stod där och kände den där jätte speciella lukten som finns i entren var när vi tog studenten, en mäktig dag.

Idag har jag också pussats och kramats med min syster som jag hunnit sakna på några dagar bara, hon gör mig så glad. Vad jag annars har gjort har varit att jag umgåtts med min pojkvän som jag saknat jätte super mega mycket.

Förresten finns det något bättre än att komma tillbaka hem efter att ha varit borta ett tag och få sova i sin egen säng, med den personen man älskar mest på jorden? Jag tror faktiskt inte det finns något bättre...

Gävle - Stockholm - Nynäshamn

Nu sitter jag på tåget mellan Gävle - Stockholm, nu börjar jag verkligen längta tills jag är hemma i min Bulas säng, jag ska sova så himla gott ikväll, så gott att det är löjligt. Tåget rullar in i Stockholm om tjugo minuter, då hämtar B mig och då ska vi bara åka hem. Jag funderar på hur lång tid det ska ta innan jag börjar tycka att Gävle är mitt hem och Nynäshamn mitt förra hem? Kommer det någonsin att bli så?

Jag tror inte det är något fel på Gävle, eller livet där, det är därimot fel att jag tvingas bo där utan den viktigaste personen i mitt liv, som alltid tröstar när jag är ledsen, som alltid får mig att skratta, som får mig att vilja gå upp ur sängen varje dag och leva. Om han fanns i Gävle skulle det inte vara svårt alls, men som vi alla vet är kärlek aldrig lätt, aldrig.

Jag saknar såklart mamma, pappa, alva, jossan och uffe också men jag har vant mig att inte leva med dem varje dag, det är inte riktigt samma sak.

Nu är jag hemma tre dagar, fyra nätter, jag ska bara njuta och göra det jag tycker är roligt, det är så livet ska vara, jag ska ladda om batterierna, nästa vecka är det fullt ös medvetslös.

N0lla, n0lla, n0lla... en n0lla vet ingenting det vet till och med n0llan själv även om n0llan ingenting vet.

Igår var som sagt första n0llningsdagen, det var sjukt kul. Vi lekte lekar och sedan var det fest hela natten lång. Vi var på vår pub PubenPuben, där drack vi och dansade Cult & Co dansen hela natten, väldigt roligt. Jag vart ganska så kalas igår för jag hade stressat och ätit så fruktansvärt dåligt igår. Jag ska snart på förfest hos min cult phadder Niklas, sen ska vi spela "vin brännboll" på Sätra ängen där vi också ska grilla, ikväll ska jag dock åka hema till Nynäs för att fira min pojkvän i helgen och hämta alla saker jag glömt och måste ha här uppe. Det är typiskt, i måndags ville jag inget hellre än hem, nu börjar jag trivas här, då ska jag åka hem, hoppas jag trivs lika bra när jag kommer hit igen på måndag...

Mickan har varit på föreläsning hela dagen så jag har därför passat på att städa hela lägenheten, det blev jätte fint. Vill ha det fint här när jag kommer hit igen på måndag, annars lär det ju inte vara så kul att komma hit igen om man vet att lägenheten är stökig och ostädad. 

Nu tänkte jag laga mig lite lunch, pytt i panna med stekt ägg. Full rulle hela dagen!

Puss och kram, saknar er hemma!

Operation ökenstorm ht 2009

Idag startar n0llningen av de nya studenterna. Det är fullpackat schema med aktiviteter som pågår fram till fredag nästa vecka då kåren anordnar världens fest för de studenter som skämt och sido klarat sig igenom n0llningen och inte längre då alltså är just n0llor.

Min studentförening heter Cult & CO, vi har beige färg på våra overaller. Cult & CO styrs av Generalerna med järnhand, dessa är inga man säger imot och de är dessa man under den kommande tiden som n0lla skall behaga på olika sätt. Viktigast är att komma ihåg att om en General osannolikt nog skulle ha fel, så har denne ändå rätt. Generalerna är svartklädda och känns igen på sina tröjor med trycket "General" och sina svarta pilot glasögon, därför får ingen under den kommande tiden bära svart, det är generalernas färger. Generalerna dyker upp titt som tätt under n0llningen och dem visar ingen nåd, deras regler skall följas till punkt och pricka. Sköter man sig får man +, efter 4 + blir man befodrad, det finns tio nivåer, den tioende är general och är ytterst sällsynt att någon når till, jag ska dock nå dit!!

Lite av de reglerna som generalerna satt upp är;
1. Bära N0llebrickan dygnet runt (N0llebricka är ett vitt kartongpapper som hänger över mage och rygg, där står namn och program och även antalet plus man samlat på sig) denna får inte tas av på hela veckan, generalerna ser allt.

2. Svans, en svans som skall hänga från n0llans bak i valfritt material, den skall tåla bittest och vara på PRICKEN 51 cm lång.

3. Alltid bära Malajen med sig. Malajen är Cult och Co n0llornas handbok, här står Cult & Co:s budord, lite tips på hur man imponerar på generalerna osv. Denna är i nuläget vit men måste vid första möte med generalerna bära färgen grön, eftersom de älskar grönt, vårt första uppdrag är alltså att färga Malajen grön.

Det gäller också att passa sig för att göra saker som generalerna inte tycker om. General Marco hatar tex rött, att bäraa rött ger alltså inga plus poäng.

Detta är ett spel som verkligen tas på allvar, det är dock bara på lek och är extremt roligt! Dessa lekar går tillbaka långt i tiden och är av stort värde och viktighet här på HIG, n0llningen är det viktigaste på hela året.

Under veckan tävlar de olika föreningarna mot varandra, de har aktiviteter för sig själva, festar med varandra och med föreningen osv.. och allt startar ikväll. Jag ska snart till vårt klubbhus som heter PubenPuben och som är en pub som ligger precis på Campus där jag bor, där är det fest och aktiviteter ikväll, generalerna dyker upp så n0llebricka, svans och malajen måste fixas. Mickan är just nu på Lilla vall i Gavlecons klubbhus på fest, eftersom det är där hennes förening hör hemma.

Mer uppdatering om spännande n0llning i natt, time to go.


In studenthell

Idag är vi mer positiva än någonsin. Startade dagen med att försova oss! Stressade iväg i kylan (fyfan vad det är kallt här). Skjutsade Mikaela på cykeln, höll på att dö av ansträngning. Cyklade fel. Blev guidade av en man i svart kostym. Fick punktering på cykeln. Fick stressa ännu mera. 10 minuter kvar. Gav upp cykeln. Kom fram till skolan. Gick till fel hus. Fick panik. Kände hur panikångesten höll på att bryta ut. Kom till slut rätt. Kollade runt i klassrummet. Konstaterade att jag kommer få sitta själv. Kom bredvid en ensamstående mamma med lärarutbildning. Tappade hoppet.

Sitter nu och fikar med Mikaela. Pustar ut. Har konstaterat att vinflaskan till kvällen kommer att vara slut. Mamma, pappa och Henrik om jag ringer hem ikväll och är as full, då vet ni varför? Kan ni klandra mig efter denna dag? Är det konstigt att man inte är så himla positiv, nej jag tänkte väl det, idag kan tamme fan ingen klandra mig, ingen, förstått? 



New Beginning

Nu är det dags att sova, i morgon bläddrar vi fram en sida till nästa kapitel. Spännande, Skrämmande. Vi har som sagt inte tränat på bordsskicket idag utan snarare tvärtom. Vinglas? Nej för tusan,  jag dricker ur flaskan! Alkholist? Nej, inte vanligtvis! Vi har ingen aning om vart våra liv är på väg. Men vi kommer överens om att vi inte behöver veta allt idag, inte denna tisdag. Mer sägs inte, vi båda vet innerst inne att den oöppnade vinflaskan i kylskåpet inte kommer vara så oöppnad i morgon kväll. 

Den positiva energin hängde vi av oss på en galge i Stockholm. Men vi hoppas på att morgondagens latte kommer att fylla på energi! Eller möjligtvis den huvudvärkstablett som definitivt kommer att behövas på morgonen. 

/ M & T

La dolce vita?

Hämtade Mikaela i ösregnet (svar ja; det regnar alltid här) vi åkte hem. Levde som studenter, åt köttbullar och makaroner och drack saft till middag, konstaterade att livet som student är bra jävla lyxigt. Bestämde oss för att dränka ångesten som börjat infinna sig hos oss inför inskrivningen imorgon, gick till statoil och agerade inte som studenter köpte en massa snacks för hundra kronor och drog hem och pimpla vin och tröståt, precis så som det ska vara! Ibland är livet bra konstigt, köttbullar, vin och chips i en lägenhet i Gävle? Vem hade trott det för något år sedan, inte jag iallafall.

Andra saker som hänt idag? Förvirring över hemma och hemma, en pojkvän som enligt rapporter ligger hemma och skriker till mig att sänka ljudet på tv:n trots att jag befinner mig i Gävle och slutligen dagens look: blöt hund! Har jag sagt att livet som student är helt underbart,  jag tänkte väl det.

Jag är nervös för skolan imorgon, tänk om jag inte gillar någon... funderar på att ta mig en hutt till frukosten, bara för att lugna nerverna, kanske dra en till om det inte hjälper och slutligen fylla på med mer tills jag känner att jag utan tvekan kan gå in med flaggan i topp i skolan och totalt briljera, eller något... vad tror ni?


Är det alltid dåligt väder i Gävle?

Hej hej hallå! Idag känner jag mig mycket piggare, beror på en massa olika saker som att jag åker hem på torsdag, att skolan börjar imorgon och att min bästa vän kommer hit idag, idag blir vi sambos.

Hade super svårt att sova i natt så jag somnade jätte sent och sov därför länge, vaknade av att det öste ner regn och det gör det fortfarande. Ska snart röra mig ner mot Gävle Central och möte Mickan som kommer med tåget, hade tänkt gå dit ner idag men pga regnet blir jag tvungen att ta bussen, suck. Påvägen ner till Centralen ska jag lämna tillbaka två tröjor som är tydliga exempel på misslyckad tröstshopping, sen ska jag köpa ett frimärke för att posta ett brev till CSN.

Prata just lite med Jess på msn, känns skönt att veta att hon har det bra, nu blev det lite lättare. Nu måste jag rusa ut i regnet och ner till bussen, vi hörs senare.

Puss och kram.


Kväll framför tv:n

Sådär ja, jag har varit här lite över ett dygn och har redan bokat mig en hemresa! Nej så illa är det inte tänkte jag säga, men det är det faktiskt! dock har jag något att skylla på, vi hade pratat redan innan om att jag skulle åka hem i helgen då min pojkvän fyller år nästa vecka när jag går i skolan, därför skall det firas i helgen! Jag och mickan åker hem torsdag natt och kommer tillbaka på söndag, på måndagen börjar skolan så då kör jag på med studierna och livet här uppe på riktigt!

Sen har jag lite besök inbokade den 7 september kommer mina bästa hit och hälsar på mig, det ska bli så roligt.

Nu sitter jag och tittar på "Bend it like Beckham" ska snart gå och lägga mig, längtar till imorgon när Mickan kommer, det ska bli kul!

Skärpning Strandberg

Äntligen går det att blogga, jag har försökt i några timmar nu eftersom jag inte har någon att prata med. Efter mitt enorma melt down igår och idag känns det nu bättre, så alla mina vänner som smsade och frågade om jag höll på att dö efter mitt förra inlägg kan sluta oroa sig, jag överdramatiserar bara, det är lättare nu, älskar er.

Jag bestämde mig efter en mycket jobbig morgon för att sluta sitta hemma och tycka synd om mig själv och istället försöka göra något åt det, efter mycket uppmuntran från mamma, pappa och henkan tog jag mig ner på stan med bussen, där tröstshoppade jag lite och köpte nödvändiga saker så som tändstickor, diskpropp osv. På vägen hem handlade jag medan jag pratade peppande samtal med mina svärmödrar vars samtal avlöste varandra. Jag tog bussen hem igen, hoppade på fel buss, vilket var bra, nu vet jag det.

När jag kom hem packade jag upp den sista lådan med saker nu har jag "bara" klädlådorna kvar, det är så mycket jobb att jag inte orkar. Efter upppackningen drack jag te och tittade på tv. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen laga mig något att äta, trots att jag inte är hungrig alls utan fortfarande illamående med knäpp mage.

Imorgon kommer Mickan hit vilket förhoppningsvis kommer få allt att kännas ännu bättre. Kvällen/natten idag lär dock blir tung.. det blir alltid värre frammåt natten.

Fotade lite av min lägenhet förut, den är inte klar. Saknas tavlor, fotografier, lampor och andra prydnader men jag är så här långt ganska nöjd, här kommer lite smakprov för de som är intresserade.

    
   

Det här kan aldrig bli hemma

Jag förstår inte varför det känns såhär, det här hade jag aldrig trott, jag vet inte vad jag ska ta mig till.

Igår flyttade jag upp hit till gävle, jag hade en jätte bra dag med mamma, pappa, syster och Henrik. Vi fixade allt, satte upp det mesta och donade i min lägenhet som är precis som jag tänkt mig, den funkar jätte bra. Dagen igår var så stressig att jag inte ens hann tänka, när mamma, pappa och syster åkte hem kändes det konstigt. Henrik stannade ett tag till, då kom tårarna, när han stängde dörren så sprutade det ner tårar och direkt infann sig en konstig känsla i hela min magen och illamåendet var ett faktum. Ringde Tamara och grät, ringde henrik och grät, grät själv, grät lite mer osv. Bestämde mig för att sova bort känslan, men den är fortfarande kvar.

Efter ett dygn i den här staden, lägenheten, området så känner jag redan att det här är det absolut jobbigaste jag gjort i hela mitt liv. Jag är uppenbarligen inte lika stark som jag tror, jag orkar ingenting. Om det inte vore för att jag är så jävla envis så hade jag redan kunnat kasta in handduken och åkt hem, men jag vet att det kommer bli bättre, jag måste bara plåga mig själv lite till. Det är en sak om jag inte trivs i skolan, men en annan om jag skall ge upp innan jag försökt, för att jag känner mig ensam. Det här är inte lätt, det visste jag men aldrig hade jag trott att jag skulle ha spykänsla i hela kroppen och en mage som vrider sig dagen efter jag flyttat hit, aldrig.


Det är inte lätt att bli vuxen, det är inte lätt någonting, jag vill så mycket men börjar förstå att min personlighet kanske kommer att begränsa mig, jag kan inte misslyckas, ska inte misslyckas.

Jag saknar min pojkvän, jag saknar mitt hem, jag saknar min mamma och min pappa, jag saknar mina syskon, jag saknar min mormor, jag saknar nynäshamn, jag saknar mina vänner, jag saknar sällskap. Jag känner mig ensam, jag känner mig rädd, jag känner mig jätte nere, jag känner mig osäker, jag känner mig misslyckad. Jag vill ha trygghet, jag vill ha min pojkvän, jag vill ha vänner, jag vill känna mig glad, jag vill må bra, jag vill trivas och sist men inte minst... jag vill känna livsglädje... snälla säg att det blir lättare.

Bittersweet

Jag vet inte var jag ska börja eller sluta. Den här veckan har nog varit den absolut konstigaste veckan i hela mitt liv. Den här veckan gick alldeless för fort,fast jag ville att den skulle gå så sakta så sakta att jag kunde stanna upp och njuta av den lite mer än jag gjort. Veckan har bestått av packning och en massa annat fix. I fredags hade jag tjejerna hemma för avskedskalas, igår var jag hos jessica på födelsedag/avskedskalas, det var jobbigt. När jag gick därifrån grät jag, vilket jag visste att jag skulle göra, jag trodde bara inte det skulle komma så mycket. Idag känner jag mig tom, som om livet vore en tavla och idag är min tavla tom, det gör ont i kroppen, jag är rädd.  

Idag flyttar jag, ja blir stor, jag flyttar till en helt ny stad, helt nya människor, egen lägenhet, utan pojkvän och familj/släkt och utan mina absolut bästa vänner, jag är vuxen nu, jag bor inte i Nynäshamn, mitt liv finns någon annanstans.

Jag är stolt över er och jag älskar er, ni vet det men man kan aldrig säga det för mycket. Ni är världens bästa vänner, glöm aldrig vilka ni är när ni ger er ut i den stora vida världen, ni är unika. Ni betyder så mycket för mig att det är svårt att sätta ord på det, tack för ni ställer upp, tack, tack, tack jag älskar er.

Jessica, jag saknar dig redan. Du är stark, allt talar för dig. Glöm inte att ha roligt, du är bra på roligt, det är din grej. Sluta aldrig ha torr humor, det är en del av dig. Du kommer ha ett så bra år att det kommer flyga förbi, jag tvekar inte. Vi ses snart igen, annan tid och annan plats, new york baby. Love.

                          
                                                                              Jess och jag

"It's the start of something new honey"

- Mikaela.  

Igår hade vi kräftskiva hos marie, det var galet mysigt. Vi åt kräftor, drack vin och satt och pratade till sent på natten, precis som det ska vara. När jag runt två tiden begav mig hemmåt kände jag mig lycklig över att jag fått träffa dessa människor och fått den helt underbara möjligheten att lära känna dem så pass bra att de idag är mina bästa vänner, jag är så stolt över dem allihoppa.

Jag har så många bollar i luften just nu att jag som vanligt inte riktigt vet vart jag ska börja, kartongerna packar sig faktiskt inte själva tilda. Imorse ringde Mickan och väckte mig så som hon gjort i tre dagar nu, vi pratade länge som vanligt. Vi har båda lite samma panik, hur fort det egentligen gick att växa upp, att bli vuxen. Jag vet förresten inte om jag nämnt att Mickan också flyttar till Gävle för att plugga? Ja eller hon kommer bo hos mig nu i början till stor del, sedan är tanken att vi ska skaffa oss något tillsammans om allt flyter på som det ska, en trea att dela på typ.

Idag köpte jag en ny kalender, min förra var sliten och inte lika organiserad som jag ville den skulle vara. Dessutom så ska jag (liksom alla tidigare år) bli galet organiserad, skriva upp allt i förtid, inte dubbelboka mig och dessutom inte ta mig vatten över huvudet, allt detta tack vare min nya numera organiserade kalender. Det är tjockt i kalendern redan nu! Den här gången tror jag trots allt att mitt nya organiserade liv kommer att fungera. 

                                 

Zara fall

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

 Zaras kollektion den här hösten är fantastic. Kläderna är otroligt vackra och läckra. Jag älskar de lårhöga stövlarna, de markerade axlarna och såklart pälsen, helt rätt. Jag vill faktiskt ha höst nu.

I can't help but wonder...

"Can you make a misstake and miss your fate?"

"When relationships dies do we ever really give up the ghost or are we forever haunted by the spirits of relationships past?"

"Can you ever really forgive if you can't forget?"

"Later that day I got to thinking about relationships. There are those that open you up to something new and exotic, those that are old and familiar, those that bring up lots of questions, those that bring you somewhere unexpected, those that bring you far from where you started, and those that bring you back. But the most exciting,
challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you find someone to love the you, you love, well, that's just fabulous"

- Carrie Bradshaw, kvinnan är ett geni.

20.29 vuxenlivet kommer ikapp mig

Idag har jag varit med mamma, Uffe & Alva på på en stor shoppingrunda. Vi började på Ikea där jag handlade väldigt mycket saker, resterande saker som behövdes inhandlas till min lägenhet. Jag har dock inte alla saker här hemma än, resten har jag på olika ställen och måste därför i veckan åka och samla in allt. Efter Ikea var vi på en annan affär, jag köpte en super söt och kompakt dammsugare och lite andra elektronikpryttlar. Jag känner verkligen att jag är på gång just nu!

Efter Ikea åkte vi förbi självplocket i Sorunda och plockade solrosor i den underbara kvällsvärmen, det var så fruktansvärt varmt och skönt! Nu har jag solrosor på två ställen här hemma och det ser så fint och sommrigt ut, älskar det.

Har tyvärr började blivit riktigt förkyld och ont i halsen så jag känner mig inte på topp, jessica kommer hit och håller mig inomhus sällskap ikväll, mys till max. Nu ska jag se på film puss puss.


Hemma hos mig just nu

Tankar om livet

Man kan inte få allt men ibland är det svårt att veta vad man vill ha mest. För att ta reda på vad man vill måste man vrida om sin egen nyckel till sitt hjärta och ta reda på vad man verkligen känner och vill. Känslan, måstet, begäret och svaret finns där inne någonstans, det gäller bara att lyssna till ljudet av sitt hjärta...

Sushi in bed

Kom hem runt middagstid från Göteborg, det har varit tre väldigt långa och roliga dagar. Då vi kom hem sent så bestäldde jag sushi och sen åt jag den ärligt talat i sängen, framför en film, det var underbart. Nu ska jag se en av mina favoritfilmer som jag köpte idag till ett super pris, kan ni gissa vilken? Ledtrådar; Antikens Rom, fighters, Colosseum, Ceaser och en väldigt häftig gladiator... just precis Gladiator, den är så bra.

Från och med imorgon är det full rulle ett tag framöver, jag förstår inte riktigt själv hur jag skall hinna allt och mitt i allt så ska det bli super fint väder när jag har som mest att göra, typiskt! Men kanske hinner jag njuta lite av solen också?

Vilken dag

Idag är jag helt slut, det har varit min värsta bakfylle dag någonsin. Var på kalas hos Tompa runt lunch tid, var sedan på Alporto och åt, eller ja de andra åt jag åt inte någonting, det gick liksom inte ner. När jag kom hem slängde jag mig i sängen och sen har jag sovit hela dagen. Vid nio åkte jag och handlade något att äta, potatissallad och lite rostbiff var det som gick ner, skönt att kunna fylla på med något iallafall!

Dagen igår var helt galen, på dagen var jag ute med Henrik och hans bror Jonas på sjön i Jonas båt. Vi åkte till Muskö och åt lunch, det var super trevligt och kul, Jonas båt går så galet snabbt att man bara måste skratta hela tiden, härligt. Efter lunch åkte vi hem och gjorde oss i ordning innan vi tog oss ut på Lövhagen. På lövhagen satt vi i gräset hela dagen, pratade med folk, umgicks och lyssnade på musik, en hel del dricka slank också ner. Frammåt kvällen hamnade vi i öltältet med mat och ännu mer dricka i trevligt sällskap. Klockan tio skulle jag hemmåt, så blev det inte, vi tömde baren med de som anordnat och Adde och Therese, det är illa när man dricker cider som vatten. När vi efter fyra timmars bartömmning skulle ta oss hemmåt var jag så jävla full att jag inte ens vet vad jag höll på med. Dagen idag har med andra ord varit ett helvete.

Idag skulle jag städa och fixa med en massa men det har inte hänt. Imorgon åker jag till Göteborg, jag har inte ens börjat packa och bilarna går tidigt, igår var kanske inte det smartaste jag gjort. Nu ligger jag sjukt mycket efter med allt, men eftersom jag vänt på dygnet har jag inte så bråttom, jag mår bättre nu, jag hade inte kunnat göra något tidigare idag.

Nu ska jag försöka göra någonting, klockan är väldigt sent, tack för en bra helg.

Jag och min snygga syster på Gotland

Over knee boot

Nelly  Shoes - KingstonNelly  Shoes - Kingston
Jag behöver verkligen ha något av dessa par skor från Nelly.com, de är så fruktansvärt snygga att jag knappt kan sova på nätterna för att jag behöver köpa dom, dock behöver jag ännu mer köpa möbler till min lägenhet... jag har verkligen blivit stor nu, det är numera upprenbart, dessa skor fortsätter jag drömma om ett tag till!

RSS 2.0