Kontrasternas land

Under de många timmar som vi har spenderat i bilen under den här resan har vi haft mycket tid till att prata, analysera och observera och huvudrollen i våra många samtal har varit den Amerikanska kulturen. Vi gillar allihopa USA och har kommit till ett slags "accepterande" kring att det är det här som är deras liv och deras kultur, men vi kan ändå inte hjälpa att förundras. Det finns nog inget land i världen som har dessa kontraster, antingen har man så mycket pengar att det svämmar över. Man bor i jätte villor i Beverly Hills och kör bilar för två miljoner och har kläder som är värda en förmögenhet eller så bor man i en sovsäck, eller i ett tält ett par hundra meter därifrån. Det är sjukt och hemskt! Vi är alla medvetna om att detta förekommer överallt men här är det så synligt och det verkar som om den amerikanska befolkningen bara accepterat läget. Hur har det gått så långt? Att man antingen har allt eller ingenting? Finns det ens någon medelklass i detta land?

Något annat som blivit allt mer tydligt för mig än tidigare är matkulturen. Vi har många gånger småhandlat på matbutiker och summan vid kassan har merparten av gångerna blivit högre än vad maten på snabbmatskedjorna för fyra personer blivit, RIKTIG mat här borta är ruskigt dyrt. Snabbmat? Inte riktigt, om vi säger så. Det är med andra ord billigare att bjuda med sig sina barn på Donken än att laga mat till dom hemma. Ska det verkligen behöva vara så?
---------------------------------------------------------------
Summan av kardemumman är att detta land är byggt på kontraster. Det är verkligen landet där du har allt eller inget och allt vill ha mer medan inget vill ha mat för att klara sig över dagen. På torsdag ska vi ta våran myntsamling som vi fått ihop och skänka pengarna till några av de människorna som inte har någonting, man måste börja någonstans!

Kommentarer
Postat av: dissertation online

It's true. Many people come here too see extreme opposites.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0