!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Even when I'm wrong I'm right -

In a kingdom far far away

I'm a buzzing bee, buzz buzz..
Who are you? I'm Pillerill sir!

I feel all expodsed and nasty!

Efter jordgubbsdrinkar och tacos i stort sett hela eftermiddagen/kvällen med tjejerna så sitter nu jag och my jess här framför tvn och tittar på shrek den tredje, den är så himla rolig! Vi känner oss som barn igen, två stycken nitton åriga (snart jess) tjejer och tittar på Shrek och skrattar hur mycket som hellst, det är lättsint och grymt roligt precis så som det ska vara! Jag älskar tjejerna... jag älskar jess, åh jag kan inte förstå att jag ska vara utan er så lång tid.. Nu ska jag dock inte tänka på det, jag ska njuta och skratta.


Scenen då peppris skiter gelehallon eller då de träffar tokige Merlin i skogen, klädd i tofflor och nattlinne, är mina favoritscener!

Godkväll.

14.08 jag har blivit med lägenhet

Idag känner jag mig som ett barn på julafton, allt bara flyter på just nu, jag är glad. Igår fick jag veta att csn beviljat min ansökan om studiestöd och idag fick jag veta att jag fått en lägenhet i Gävle, det känns helt sjukt bradet betyder också att jag kan bocka av två saker på min lista över saker att göra innan jag flyttar den sextonde. Imorgon ska jag ta tag i resten av allt på min lista, bostadsbidrag, försäkringar, adress ändring och så vidare!
 
Nästa vecka åker jag bort måndag - onsdag när jag sedan kommer hem ska jag köra upp till Gävle för att skriva på ett kontrakt på min lägenhet, sen är det klart, bara att flytta in den sextonde!

Annars håller jag just nu på med mycket annat, plockar, köper saker till gävle och packar.. därav den dåliga uppdateringen...igår var jag tex på Ikea och blev fattigare!

Borta bra men hemma bäst

Nu är jag hemma ifrån Gotland. Resan var super mysig, kort men intensiv, jag hade utan tvekan kunnat stanna några dagar till men jag känner att jag har en hel del att fixa med här hemma och så ville jag umgås med min pojkvän som bara har en veckas semester i år. Min resa till Gotland var dock super bra dock inte resan dit och hem, på dit vägen gungade det så mycket då det verkligen blåste storm ute, båten stod på högkant jag var övertygad om att jag skulle dö. På vägen hem, ja... det var inte lätt att ta sig hem från ön igår, jag hade biljett till nattbåten men bestämde mig för att vara smart och boka om till kvällsbåten eftersom jag inte hade någon lust att komma hem så galet sent som jag skulle gjort om nattbåten var sen, det var då bättre att ta kvällbåten och bli sen eftersom det blev tididgare, förstår ni? Klokt beslut nattbåten var fyra timmar sen, kvällbåten 2 timmar knappt... tur för mig.

Så vad gjorde vi på Gotland då? Vi var i "Lumba lumba grottorna" som var något av det ballaste jag gjort då man fick vadarställ (regnbyxor som stövlarna sitter fast i) och fick vada i det kalla vattnet genom grottorna med vatten till knäna då dem inte haft så mycket vatten på över tio år... i vanliga fall kan man gå där nere med tofflor utan att lilltån ens är i närheten av att bli blöt. Annars solade och badade vi, var i Visby, shoppade, drack, åt gott och spelade sällskapsspel. Upplevde också en enorm storm på Gotland med det värsta regnet, åskan och blixten jag någonsin upplevt, allt skakade så även vi, fyra tjejer i en dubbelsäng fram i en husvagn, skrikandes, skrattandes och rädda... där låg ribban!

Syster kommer hem från Gotland i natt då kommer lite bilder, nu ska jag ligga och ha ont i soffan, tycka synd om mig själv, äta sushi och se på Wallander.

På väg ut till Ön

Nu sitter jag på Gotlandsterminalen nere i hamnen och väntar på att gå ombord på båten! Det är grymt skönt att bara kunna åka fem minuter ner till hamnen och sedan ta båten därifrån till Gotland och vara där på ngon timma, ingen extra restid, love it. På Gotland ska vi bo hos min systers kusiner, jag åker med mamma, uffe och mina två systrar jag ska bara bli ompysslad det känns helt super!

Ha det bra på fastlandet, nu är det dags att gå på, puss och kram.

 

Boxes Boxes Boxes Boxes... I even dream about them!

Just nu packas hela mitt liv sakta men säkert ner i flyttlådor, det är super kul en sekund och sedan blir det super dystert. Nitton år i några ynka lådor.. det är jätte konstigt. Ikväll känner jag inte för att vara vuxen jag vill bara krypa upp i pappas knä och bara vara.. det är inte lätt när det är svårt , eller något i den stilen.

Nu tar jag ett break ifrån packning i några dagar och rullar istället min rosa resväska till Gotland för några dagar.


Hjärtat säger till

Idag har jag varit i min nya hemstad Gävle och kollat in skolan och staden, jag längtar faktiskt efter att få komma bort, det ska bli så otroligt skönt, samtidigt som jag inte vill acceptera att jag står på den här punkten i livet just nu, jag trodde aldrig den här tiden skulle komma... det är inte lätt men det är inte svårt, jag vet inte vad det är kanske bara otroligt vemodigt att veta att det är dags att växa upp fortare än jag så här långt i livet varit tvungen att göra, att veta att mycket av det jag kallar trygghet idag kommer att vara borta.

Jag tänker så fruktansvärt mycket, jag är en riktig tänkare. Idag när jag var i Gävle såg jag min framtid framför mig, hur jag kommer att springa i butikerna, hur jag fikar med mina vänner eller hur vi efter en sen kväll på klubben stapplar hem på Gävles kullerstenar hem till Sätra... Jag har inte alls svårt att föreställa mig det livet, det är mer än välkommet, vad jag dock inte kan föreställa mig är ett liv utan de absolut viktigaste personerna i min vardag, det gör ont.

Jag är så fruktansvärt stolt över mina bästa vänner och min pojkvän att det inte finns ord att beskriva det och även om jag är glad över att livet går vidare, tar nya vägar så kan jag inte hjälpa att önska att tiden bara kunde gå lite mer långsamt kanske till och med bara stanna upp för en stund, så vi fick mer tillsammans än denna upptagna sommar. Ibland undrar jag om jag är redo att gå vidare, ibland är jag säker på att det är mitt kall i livet att göra det här, att hitta min egen väg att vandra på precis som en klok person alltid sagt "Du går din egen väg, gå bara inte vilse". Jag är förvirrad, jag känner mig faktiskt lite vilse, men inte osäker, jag vet inte hur jag ska förklara den här underliga känslan.

Vad jag dock vet är att jag kommer att sakna er... att vardagen kommer att bli tuff utan er i mellan åt. Jag vet att jag kommer att gråta, jag vet att det kommer att göra ont. Vad jag också vet är att vi kommer att klara det för oavsett om vi kommer att placeras med flera hav mellan oss så har vi varandra, det är det vänskap är till för, i vått och torrt.

I will never forget



Oh god how I miss you...

Abstinens


Om någon bara kunde ge mig något av dessa fantastiska plagg från forever 21 så skulle jag leva lyckligt i många dagar. Det värsta är att detta bara är en fjärdedel av allt fint dem har just nu.


Saker och ting förändras

Jag inser sakta att det är ungefär en månad tills det att jag kommer att flytta ifrån denna stad för tre år framöver, kanske kommer jag aldrig mer tillbaka? Det är lite skrämmande men fruktansvärt spännande att för en gångs skulld inte veta vart vingarna bär, att inte veta vad livet tar en. Innan jag kan börja njuta (om jag någonsin kommer att kunna göra det) har jag en miljon saker som måste fixas, tio tusentals papper som måste fyllas i och hur mycket saker som hellst som måste, köpas, hittas och packas, det värsta? Jag har så mycket saker att göra att jag inte vet vart jag ska börja. Ni som känner mig vet att när jag inte vet vart jag ska börja... ja då skjuter jag matilda strandberg på sakerna. Det kommer sluta som vanligt, i panik några dagar innan.

Jag tänker iallafall ladda upp med semester på annan ort, härligt. Från och med nästa vecka kör vi två veckor, sen blir det som sagt stress på hög nivå men det är smällar man får ta, tack och lov för Julia som skall hjälpa mig med allt väl uppe i Gävle sen!

Puss och kram

Syster kväll

Ikväll är det Sverige premiär av Harry Potter, jag tar med mig min syster och går. Syster fick i present då hon fyllde år i mars att vi skulle gå och se bio tillsammans, hennes val av film, valet föll på Harry Potter. Så ikväll så går jag och Jossan på Harry Potter, det ska bli jätte roligt. Men först ska jag ställa mig och laga mat eftersom jag ska bjuda Jossan på mat innan bion, hon kommer hit om en timma så det är bara att jag sätter igång.

Puss och kram


Britney Spears for the win

Britney igår var helt otroligt underhållande det var show från första till sista minut! Britneys circus how innehöll allt från gammalt till nytt, tyvär tyckte jag det var för lite gammalt, det var synd för det var i mitten av showen då hon blandade låtar som baby one more time, me against the music, do somethin, med det nya låtarna som showen kom igång ordentligt. Det var minst sagt ett påkostat spektakel med riktiga circusartister från New York (tänk om vi hade sådana cirkusar i Sverige då skulle jag gå!), pyroteknik, extrema kostymer, riktigt begåvade dansare och en super fit Britney Spears in the center.

Bäst igår kväll var mina favorit låtar; Toxic och Womanizer. Britney avslutade showen med Womanizer, hon sprang av scenen i en polisdräkt inför ett fullsatt Globen som gav stående ovationer, skrik, handklappningar och en öronbedövande sång ´"Womanizer, womanizer, womanizer!" som dålde hennes egen sång och fick Miss Britney Spears herself att skratta och lee.

Igår var det show, det blir svårt att toppa en sådan show igen, verkligen mäktigt, once in a life time experience.. jag ångrar mig inte en sekund, fy fan vad kul det var, bättre platser i Globen har jag nog föresten aldrig haft, närmre kunde man knappt sitta, att dessutom ha Britneys familj brevid sig var ju inte fy skam!


Nu kör vi

Klockan är sent, det är nu tisdag. Jag ska upp klockan tio för att äta frukost och sedan masa mig iväg till ett läkarbesök klockan elva. Efter läkarbesöket är det städning som gäller och lunch. På kvällen ska jag ha grymt kul, jag ska klä mig i en magkort tröja, toffsar, kjol, knästrumpor och sedan köpa mig en slickepinne och masa mig mot Globen för Britney Spears konsert, hennes nya grej är ju ioförsig inga kläder alls? Vi får se vad jag kör på (blink, blink)... det ska iallafall bli helt fruktansvärt, sjukt roligt!


Circus tour 2009, this will be GREAT!

17.27 Ödahl, Ljungberg, Strandberg


Jess och jag under förra veckans festligheter


Igår umgicks jag med fröken Ödahl och fröken Ljungberg, vi hade det bara allmänt mysigt i min soffa framför tvn med tjejprat och annat tjejer är bra på. Idag har jag så här långt hunnit med att fixa lite i min mans nya lägenhet, ätit mat, varit hos morbror och så handlat en massa smått och gott inför kvällen som bjuder på grillning med Henik och hans bror, känns som en perfekt lördag kväll, det lär väl slinka ner en och en annan bärs under grillningen dock inte för mig, jag kör. Ha en super trevlig lördag babes!  


Gävle?

Okej jag har livsavgörande beslut att fatta, men jag vet inte ens vart jag ska börja. Självklart handlar det om det där förbaskade antagningsbeskedet till högskolan som kom igår, kom inte in på mitt första eller andrahansval istället är jag nu antagen till mitt tredje handsval, Gävle. Så nu är den stora frågan vad jag gör? Tackar jag ja, eller chansar jag på att jag lyckas komma in som reserv på någon av de andra utbildningarna? Ja det är mycket som väger mot varandra... Gävle är inte vad jag tänkt mig men; Lagom stor stad, förra årets studentstad, har vänner där, lagom långt hem till nynäs och så har jag ju faktiskt varit i Gävle en hel del?

Ja den som lever får se, har två veckor på mig att fatta ett beslut, oh god.

Michael Jackson

Jag sitter och tittar på minnescermonin för Michael Jackson, tidigare idag visad tv4 en film baserad på hans och hans syskons uppväxt, filmen följde  hans första steg till han 1983 som soloartist uppträdde Billy Jean på Motown 25. Nu är det som sagt cermonin, en otroligt fin cermoni. Senare dokumäntär och en gammal konsert, hel dag/kväll, det gör mig inget jag mår inte allt för bra idag.


All paths lead to Rome

Ikväll såg jag en väldigt romantisk film. Jag är inte mycket för romantik men i filmens värld älskar jag det. I filmer spelar romantiken en sådan otroligt stor roll att det är omöjligt att undgå romantik och passion, det verkar så naturligt, i det verkliga livet tycker jag det är svårt att få det till något naturligt. Kanske är romantiken på väg att dö ut, kanske förändras synen på den. I mitt liv handlar romantiken om det vardagliga som man kan sätta lite krydda på ibland, kanske är det inte bara jag som ser det så.. jag har till och med svårt för middag med tända ljus på tu man hand. Dock finns det två tillfällen i mitt liv som jag föreställt mit i huvudet sedan en liten flicka, något som finns i mina drömmar... mitt frieri och mitt bröllop, klassiskt eller hur?

Olikt mig så ingår i mina drömmar både ett frieri av en man som gått ner på knä och ett klassiskt bröllop. Om jag fick välja stad för den första av dessa händelser skulle detta bli i Rom en varm vårkväll, Utanför Colosseum i det underbara ljuset från byggnaden, i den väldigt pittoreska Spanska trappan eller kanske vid Fontana Di Trevi, där jag för fyra år sedan kastade i ett mynt och önskade att få komma tillbaka till Rom igen. Rom är verkligen kärlekens stad och den vackraste platsen på jorden som jag någonsin besökt och troligen kommer att besöka.

Jag vet inte vad som flugit i mig, kanske har jag ätit för mycket konstiga tabletter den senaste tiden, kanske är jag bara trött, jag svamlar. Det är tur att det dröjer bra många år innan detta, jag är inte redo, men drömma kan man alltid göra, det kan ingen ta ifrån en.

  

02.07 Oförskämt pigg

Jag är så fruktansvärt pigg och klockan är sent, eller jag vet inte riktigt om jag är pigg eller bara inte kan sova. Imorgon ska jag in till stan igen, läkarbesök sen skall det vara tomt med de besöken på 6 månader förhoppningsvis. Tänkte också köpa mig något fint imorgon, jag vill ha några par riktigt snygga vardags örhängen, någon snygg vardagstopp och en jeanskjol, vi får se vad som hänger med hem.


14.20 Min söndag

Igår firade vi clara underbara som fyllt arton på midsommarafton, bättre sent än aldrig. Vi höll på i stort sett hela dagen och fixade en tre rätters middag, som efter mycket trams och flams inte riktigt blev som vi tänkt oss då jag och jess som höll i trådarna inte riktigt är den bästa kombinationen tillsammans i köket. Vi minns båda röran efter drink fixandet förra året. Efter trerätters middag blev det singstar och sedan var vi påväg mot telegrafen men först stopp hos Jess där vi drog shots och sedan hem till clara där vi plockade upp claras pojkvän och hans vän, sen gick vi till telegrafen. Jag hade väldigt trevligt på telegrafen, dock var det sällskapet som gjorde det, medelåldern på telegrafen var 35+ igår. 

Idag är jag trött, jag hade inte druckit på fyra veckor innan går, min kropp är därför så trött idag efter en sen kväll och dricka. Jag ligger just nu i sängen och tittar på confessions of a shopaholic, jag ska upp till lägenheten sen och hjälpa till och renovera, så ser min söndag ut.

PUSS

sju dagar

En vecka sedan operation idag. Jag är fortfarande torr i halsen efter narkos slangen jag haft i halsen, jag har ont i magen av alla väldigt starka tabletter jag nu ätit i en vecka och skall äta i fyra dagar till, 9 tabletter om dagen, mina sår skaver, mina sår kliar, jag har grotesk nackspärr och ont i axlarna, jag kan endast ligga på ett obekvämt sätt i sängen, jag kan inte träna, infektionsrisk,  jag mår ständigt illa, men fy vad lycklig jag är!

Tillråga på allt har vi börjat renovera vår lägenhet, där jag inte kan vara allt för aktiv, tyvärr. Ikväll ska jag fota den där lägenheten som ser ut som en soptipp just nu.

Men nu ska jag äta lunch med pappa, hej svejs.

RSS 2.0